Prijava

Vaša prijava

Hrvatska na više od 220 zaraženih! U Splitsko-dalmatinskoj županiji 66 slučajeva, u Zagrebu 47 i rekordan broj testiranja

['koronavirus']

U Hrvatskoj je jučer zabilježen drugi najveći porast broja zaraženih u jednom danu od početka epidemije - 199. Aktivnih slučajeva je 1371 što je najviše od početka epidemije. 

Zbog takve situacije neke zemlje odlučile su uvesti restrikcije za sve koji se vraćaju iz Hrvatske. Slovenija će sutra donijeti odluku hoće li krenuti s karantenom već od vikenda, a mjere bi trebale ovisiti o tome iz koje se županije osobe vraćaju. Austrija je stavila Hrvatsku na "crvenu listu" i za ulazak iz naše zemlje traži negativan test na koronavirus. 

{"RELATED":3870146}

Županije su objavile kakva je situacija danas na njihovom području. 

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Ova županija ima troje novozaraženih koronavirusom - dvoje iz Krapine, a jedna osoba s područja Zlatara. U istom razdoblju zaprimljeno je 65 negativnih nalaza na koronavirus, dok se još uvijek čekaju rezultati 5 uzoraka.

Trenutno je u Krapinsko-zagorskoj 16 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji evidentirano je deset novih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od jučer testirane 72 osobe stigla su 62 negativna i 10 pozitivnih nalaza, od kojih se osam odnosi na kontakte ranije oboljelih, a nalazili su se u samoizolaciji.

S današnjim danom u Međimurskoj županiji 24 je oboljelih od Covid-19 virusa. Njih 18 se vratilo s ljetovanja, četiri su radnici iz drugih zemalja na privremenom radu u Hrvatskoj s prijavljenim prebivalištem u Međimurskoj županiji, a preostale dvije osobe su samo s prebivalištem u Međimurskoj županiji.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze. Riječ je o dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika. Pozitivne na COVID-19 su i dvije ženske osobe iz Stona za koje se utvrđuje epidemiološka veza, tri muške osobe iz Metkovića od kojih su se dvije najvjerojatnije zarazile izvan naše županije te jedna ženska osoba iz Zagreba koja trenutno boravi u Dubrovniku i kontakt je ranije poznatog slučaja.

U OB Dubrovnik nema hospitaliziranih osoba pozitivnih na koronavirus. U samoizolaciji se nalaze 323 osobe.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Tijekom jučerašnjeg dana, u Karlovačkoj županiji je testirana 141 osoba (od čega 22 u Ogulinu), a pozitivni ih je 15. Od toga devet muškaraca i šest žena i uglavnom se radi o mlađim osobama. Devet osoba su kontakti već prije oboljelih osoba te su se nalazili u samoizolaciji, 5 osoba se vratilo s godišnjeg odmora, a jedna osoba je asimptomatska.

10 osoba je s područja Karlovca, 2 osobe iz općine Ribnik i 3 osobe iz općine Rakovica.

Također, ponovljen je test za dijete koje je trebalo ići na operativni zahvat u inozemstvo i on je negativan, odnosno prvotni test bio je lažno pozitivan.

Do sada je u Karlovačkoj županiji ukupno oboljelo 146 osoba. Na hospitalizaciji u OB Karlovac se nalaze 2 muške osobe srednje životne dobi. Pod mjerama samoizolacije se nalazi 187 osoba. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Zagrebačke županije evidentirano je sedam novih slučajeva koronavirusa, a četiri su osobe izliječene, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, dosad je ukupno evidentirano je 326 osoba s koronavirusom.

Trenutno je aktivan 81 slučaj. Do sada su ukupno izliječene 234 osobe, a 11 ih je preminulo.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 24 osobe su oboljele od zarazne bolesti COVID-19. Od toga 22 novooboljele osobe imaju prebivalište na području Šibensko-kninske županije, i to: na području Grada Šibenika 11 osoba; na području Grada Knina četiri osobe; u Vodicama tri osobe; u Bilicama dvije osobe, te po jedna osoba u Pirovcu i na području Grada Drniša.

Dvoje novooboljelih trenutno boravi na području naše županije, a prebivalište im je u Zagrebu.

Većina novooboljelih kontakti su ranije oboljelih i do sada su bili u samoizolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 408 osoba: 403 osobe su kontakti oboljelih; 5 osoba se javilo nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U posljednja  24 sata uzorkovan je 51 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 liječi se pet osoba.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 108 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novozaraženih osoba u najvećoj mjeri riječ je o obiteljskim kontaktima.

Oboljeli su s područja gradova Zadra, Biograda, Paga i Nina te općina Stankovci i Sv. Filip i Jakov. U samoizolaciji je 405 osoba, nadzor je istekao za njih 4950, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 168 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 13 pacijenata oboljelih od Covida-19, od kojih je troje na respiratoru.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 257 uzoraka od kojih je 15 bilo pozitivno na koronarirus

Većina (10) novooboljelih imaju prebivalište na području ispostave Zavoda za javno zdravstvo iz Osijeka, tri su s područja ispostave Đakovo, a po jedna Našice i Beli Manastir. Među tim testovima jučer je samo u KBC-u Osijek obrađeno više od 60 uzoraka od osoba koje su testiranje učinile na vlastiti zahtjev i uz vlastito plaćanje.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 24 kontakta novooboljelih, pa je sada u samoizolaciji ukupno 274 osoba, a u KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 23 pacijenta od kojih su četiri na respiratoru.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 576  obrađenih testova danas je 66 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 18, Imotskog 13, Zmijavaca 3, Lovreća 3, Prološca 1, Podbablja 2, Makarske 7, Tučepa 1, Podstrane 2, Solina 1, Kaštela 6, Sinja 2, Hrvaca 1, Trilja 2 ,Hvara 3 i Runovića 1 osoba.

Od 66 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 26 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1109 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 14 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet  novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom je 235, dok je broj aktivnih slučajeva 56. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 221.

GRAD ZAGREB 

Zagreb ima 47 novih slučajeva od kojih su 20 kontakti već oboljelih, 13 su povratnici s godišnjeg, za 9 osoba je nepoznata anamneza, 6 je u obradi. Aktivnih je 450 slučajeva.

"Odradili smo 684 testiranja, što je rekord. Zabilježili smo nešto veći broj kontakata s pozitivnim osoba, a pozivamo sve da po povratku s godišnjih odmora smanje broj kontakata i čuvaju svoje ukućane", rekla je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar. 

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Dvije su novozaražene osobe. Riječ je o djevojci srednjoškolske dobi te mlađoj ženi. Obje imaju blage simptome i nalaze se na kućnom liječenju. Srednjoškolka se zarazila na ljetovanju, a kod druge osobe, još nije poznat izvor zaraze. Povezano uz njih, trenutno je u izolaciji, 15-ero osoba.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Pristigli su nalazi 35 testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata te su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe i to s područja grada Novalje i općine Perušić. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

Ukupno je oboljelo 39 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 8 aktivnih slučajeva, 30 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

Do danas je potvrđen virus kod dvoje stranih državljana koji borave na našem području. U protekla 24 h testirano je 27 osoba.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među zaraženima je jedna 70-godišnja ženska osoba koja je svoju izloženost ostvarila za vrijeme ljetovanja u okolici Šibenika, a trenutno je u izolaciji kod kuće.

Tri osobe u 30-im godinama su kontakti prethodno oboljelih osoba, imaju blage kliničke slike i liječe se kod kuće, a već prethodno im je bila izrečena mjera samoizolacije.

Zaraženi su i 60-godišnji muškarac, bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe, trenutno bez simptoma i jedna maloljetna osoba koja je svoju izloženost ostvarila na ljetovanju na Pagu, blage je kliničke slike i liječi se kod kuće.

Time je broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 23 od čega su 3 osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 89 osoba.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 343 uzoraka briseva (176 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su 3 pozitivna. Dvije osobe su iz mjera samoizolacije, bliski kontakti s pozitivnom osobom. Za jednu osobu je epidemiološka obrada u tijeku. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, 1936. godište. Osoba je jučer bila na hitnom bolničkom prijemu Opće bolnice Pula te je testirana iz protokolarnih zahtjeva.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su tri nove pozitivne osobe na COVID-19 (2 iz Vinkovaca i 1 iz Markušice), a nema preminulih. Trenutno je u županiji 25 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije je 190 osoba.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Pet je novozaraženih osoba, troje povratnika s godišnjih odmora i bračni par koji je došao s Kosova. Svi su u samoizolaciji. Među testiranim stranim turistima koji su boravili u ugostiteljskim objektima na području PGŽ nema zaraženih osoba.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Nema novooboljelih osoba. 

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Nema novih slučajeva danas. Trenutno je aktivno 13 slučajeva zaraze koronavirusom, 11 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a dvije osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 66 osoba, a ukupno su testirane 4554 osobe.