Prijava

Vaša prijava

Pao novi rekord, prijavljeno više od 220 zaraženih: U Splitsko-dalmatinskoj županiji čak 75 novih slučajeva!

['koronavirus']

Nakon jučerašnjeg rekordnog dana po broju novozaraženih koronavirusa, kada je zabilježeno 219 novih slučajeva, lokalni stožeri od jutra objavljuju nove podatke o oboljelima od Covida-19.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o muškoj i ženskoj osobi iz Zagreba koji trenutno borave u Općini Slivno te po jednoj muškoj osoba iz Konavala, Opuzena i Dubrovnika te jedna muška osoba iz Kule Norinske koja ima boravište u Dubrovniku.

Također, zaražena je starija muška osoba iz BiH koja je trenutno u Dubrovniku, kao i jedna ženska osoba iz Župe dubrovačke. Za četiri osobe je utvrđeno kako su se zarazile izvan naše županije, dok se za ostale utvrđuje epidemiološka veza.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije nisu evidentirane nove osobe zaražene koronavirusom. U istom razdoblju zaprimljena su 62 negativna nalaza na koronavirus.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Tijekom posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji testirane su 94 osobe, a za šestero od njih u četvrtak pristigli nalazi su pozitivni.

Kako je priopćio županijski Stožer civilne zaštite, riječ je o četiri žene i dva muškarca mlađe životne dobi.

Četvero od njih su kontakti ranije koronavirusom zaraženih osoba, jedna se osoba vratila s godišnjeg odmora na moru, a za šestu osobu traje epidemiloška obrada radi utvrđenja izvora zaraze.

Prema prebivalištu, dvije od tih osoba su s područja Grada Karlovca, jedna je iz Općine Draganić, jedna iz Barilovića, jedna iz Oguline, te jedna osoba iz Lasinje.

Do četvrtka u Karlovačkoj županiji koronavirusom zaražene su 152 osobe.

Na hospitalizaciji u Općoj bolnici Karlovac i dalje su dva muškarca, a pod mjerama samoizolacije su 193 osobe.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 538 obrađenih testova danas je 75 novooboljelih osoba pozitivno na Covid-19 (novi rekord nakon jučerašnjih 66) i to iz Splita 26, Podstrane 2, Sinja 6, Dugog Rata 4, Makarske 12, Kaštela 4, Starog Grada 1, Hvara 2, Solina 2, Vrlike 4, Šestanovca 1, Tučepi 3, Otoka 2, Imotskog 5 i Marine 1 osoba.

Od 75 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 10 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1193 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 15 Covid-19 pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.

Dvije osobe se nalaze u karanteni od toga jedan hrvatski državljanin i jedan strani državljanin.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o tri bliska obiteljska kontakta prethodno zaraženih osoba. Među njima dvije su osobe starije životne dobi, a jedna srednje dobi, s blažim kliničkim slikama, koje se liječe kod kuće.

Četvrta novozaražena osoba je žena srednjih godina, koja se epidemiološki još obrađuje i za sada je nepoznat izvor zaraze. Također se zbog blaže kliničke slike liječi kod kuće, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite. 

U srijedu je jedna osoba zbog srednje teške kliničke slike s kućnog liječenja prevezena u Opću bolnicu Varaždin na bolničko liječenje.

U Varaždinskoj županiji trenutno je 27 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga u Općoj bolnici Varaždin liječe se četiri osobe, a 23 se liječe izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 90 osoba.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Od jučer su u Međimurskoj županiji testirane 51 osobe i jedan je nalaz pozitivan. U Međimurskoj županiji tako je s današnjim danom 25 aktivnih slučajeva oboljenja. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, 19 osoba se vratilo s ljetovanja, četiri osobe su radnici iz drugih zemalja na privremenom radu u Hrvatskoj s prijavljenim prebivalištem u Međimurskoj županiji, a preostale dvije osobe su samo s prebivalištem u Međimurskoj županiji.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam novozaraženih koronavirosom, a deset osoba je izliječeno, priopćio je u četvrtak županijski Zavod za javno zdravstvo.

Među sedmoro novozaraženih po dvoje je iz Jastrebarskog, Velike Gorice i Zaprešića, a jedan novi pozitivni je u Samoboru.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 78 slučaja.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije devet osoba oboljelo je od Covida-19. Radi se o sedam osoba s prebivalištem na području Grada Šibenika, jednoj osobi s prebivalištem na području Pirovca i jednoj osobi iz Drniša. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

"Devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji, a kod novooboljelih je uglavnom riječ o obiteljskim kontaktima ranije oboljelih. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je četvero na respiratoru", izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe. Oboljele osobe su s područja Primorsko-goranske te Šibensko-kninske županije. Na području Licko-senjske županije koriste izolaciju. 

GRAD ZAGREB

U Gradu Zagrebu danas je 44 novozaraženih. Osamanest novooboljelih osoba povratnici su s godišnjih odmora, a 11 su kontakti ranije oboljelih. Za osam novoozaraženih je negativna epidemiološka anamneza te je šest slučajeva uvezeno iz BiH i Kosova. Za jednu je osobu epidemiološka obrada u tijeku.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 13 slučajeva zaraze koronavirusom, 11 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 69 osoba, a ukupno je testirano 4691 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 137 uzoraka, svi uzorci su negativni.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

"U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 13 novih pozitivnih osoba na Covid-19 (7 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje, 2 osobe iz Cerne, 1 osoba iz Gradišta, 1 osoba iz Vukovara i 1 osoba iz Otoka), a jedna osoba je preminula.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 574, od kojih su 425 osoba izliječene, a ukupno je 8 preminulih osoba.

Trenutno je u Vukovarsko-srijemskoj županiji 27 osoba hospitalizirano.

U protekla 24 sata testirano je 345 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 7314.

U samoizolaciji na području županije je 189 osoba", priopćili su iz Stožera.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske obrađeno je ukupno 203 uzorka od kojih su pet bili pozitivni na koronavirus. Novooboljele osobe iz Osijeka, Vuke, Đakova, Petrijevaca i Našica.

Mjera samoizolacije određena je za 21 kontakt osobu novooboljelih, pa je sada u samoizolaciji ukupno 284 osoba. 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano 18 pacijenta (pet manje nego jučer) od kojih su četiri na respiratoru. 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je jedanaest novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji danas je devet novozaraženih. Novozaražene osobe su mlađe životne dobi.

Osmero njih su povratnici s godišnjeg odmora, uglavnom po Dalmaciji, a jedna je osoba došla iz Austrije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

{"RELATED":3870908}

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 320 uzoraka briseva (155 za administrativne potrebe) na Covid-19, od kojih je 27 pozitivno.

U 18 slučajeva radi se o osobama iz samoizolacije, bliskim kontakti s pozitivnim osobama, a povezani su s ranije izvještavanim događajima (objekt za preradu i prodaju mesa, predškolske ustanove u Puli i Vrsaru). Kod tri osobe radi se o uvezenim slučajevima (poslovni boravak u Republici Srbiji i boravak na području srednje Dalmacije). Za šest osoba u tijeku je epidemiološka obrada. Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 49 aktivnih Ccovid-19 pozitivnih osoba. U samoizolaciji se nalazi 170 osoba.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Iz Stožera Koprivničko-križevačke županije javljaju kako su u posljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 39 uzoraka.

Riječ je o mlađim osobama s koprivničkog i đurđevačkog područja, jedna osoba je kontakt zaražene osobe, a dvije osobe nisu povezane s trenutno aktivnim zaraženim slučajevima, već su razvile simptome bolesti nakon povratka s ljetovanja. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada bliskih kontakata novo zaraženih osoba te se u narednom razdoblju očekuje povećanje broja zaraženih osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA 

"Na području Virovitičko-podravske županije četiri su novozaražene osobe virusom SARS-CoV-2. Tri su žene mlađe, a jedna srednje životne dobi. Sve imaju blage simptome i nalaze se na kućnom liječenju. Jedna od njih je zdravstvena radnica. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije pozivaju na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera kako bi se spriječilo širenje zaraze. Broj testiranih, u posljednja 24 sata je bio 33", priopćio je tamošnji Stožer.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Na području Sisačko-moslavačke županije u posljednja 24 sata zabilježena je jedna osoba zaražena koronavirusom. Osoba je s područja grada Siska.