Prijava

Vaša prijava

Hrvatska sve bliže brojci od 300 novozaraženih! Samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji 103 slučaja, preminula jedna osoba

[]

Nakon rekordnog dana po broju novozaraženih koronavirusom, kada je zabilježeno 255 novih slučajeva, lokalni stožeri od jutra objavljuju nove podatke o oboljelima.

A od 14 sati u Zagrebu će biti konferencija za medije Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, koju možete uživo pratiti na našem portalu.

{"RELATED":3871102}

Broj trenutno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva, u Hrvatskoj je na 1689. Među njima je 127 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata

Tri zemlje stavile su Hrvatsku, kao visokorizičnu zemlju, na svoju crvenu listu - Njemačka, Slovenija i Velika Britanija. 

Lokalni stožeri donose kakva je danas situacija po županijama.

Splitsko-dalmatinska: 103
Grad Zagreb: 53
Šibensko-kninska: 32
Brodsko-posavska: 18
Zadarska: 14
Dubrovačko-neretvanska: 13
Zagrebačka: 12
Istarska: 9
Ličko-senjska: 7
Vukovarska-srijemska: 5, jedna osoba preminula
Primorsko-goranska: 4
Sisačko-moslavačka: 3
Osječko-baranjska: 2
Međimurska: 1
Varaždinska: 1
Koprivničko-križevačka: 1
Krapinsko-zagorska: 1
Virovitičko-podravska: 1
Požeško-slavonska: 0

Ukupno: 280 novozaraženih, jedna osoba preminula

DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 3 osobe (dvije muške i jednoj ženskoj) iz iste obitelji iz Zagreba koji su testirani pozitivni kod nas, ali se više ne nalaze u našoj županiji. Iz Dubrovnika su zabilježena 4 nova slučaja i to 3 osobe (jedna muška i dvije ženske) iz iste obitelji koji su kontakti ranije poznatog slučaja, te 1 ženska osoba također kontakt poznatog slučaja.

Jedna muška osoba iz Dubrovačkog primorja zaražena je kao kontakt ranijeg slučaja, a epidemiološka veza se utvrđuje za jednu žensku osobu iz Konavala, mušku iz Župe dubrovačke te jednu mušku osobu iz Zažablja. Jedna muška osoba iz Zagreba koja trenutno boravi u Orebiću zaražena je kao kontakt ranijeg slučaja kao i muška osoba iz Stona.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 4 osobe pozitivne na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 8006 uzoraka.
U samoizolaciji se nalazi 389 osoba, a u posljednja 24 sata nisu utvrđena kršenja mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 59 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata 12 je novooboljelih osoba od bolesti Covid-19, jedna je osoba izliječena, a trenutačno je aktivno 89 slučajeva zaraze novim koronavirusom, podatci su Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Od početka epidemije koronavirusa na području Zagrebačke županije evidentirano je 345 osoba oboljelih od bolesti Covid-19, do sada je izliječeno ukupno 245 osoba, a 11 ih je umrlo, izvijestio je u petak Županijski stožer civilne zaštite.

Tako su u protekla 24 sata u ispostavama Zaprešić i Samobor zabilježena četiri nova slučaja zaraze, te po jedan novi slučaj u ispostavama Dugo Selo, Jastrebarsko, Vrbovec i Sveti Ivan Zelina, a jedna izliječena osoba evidentirana je u ispostavi Samobor.

ŠIBENSKO-KNINSKA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 32 osobe oboljele su od zarazne bolesti COVID-19:

28 osoba ima prebivalište na području Šibensko-kninske županije: 16 na području Grada Šibenika, 5 na području Grada Vodica, 3 na području Grad Knina, 2 na području Grada Drniša, te po jedna osoba u Murteru i u Kistanjama.

Četvero novooboljelih trenutno boravi na području navedene županije, dok im je prebivalište drugdje.

Većina novooboljelih je mlađe životne dobi.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 455 osoba: 451 osoba je kontakt oboljelih; 4 osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U posljednja 24 sata uzorkovana su 134 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 liječi se pet osoba. U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 126 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

ZADARSKA

U Zadarskoj županiji 14 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novooboljelih dijelom je riječ o obiteljskim kontaktima, a dijelom o mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju. Među novozaraženima je i jedan djelatnik Opće bolnice Zadar čiji su kontakti stavljeni u samoizolaciju.

U samoizolaciji je trenutno 488 osoba, nadzor je istekao za njih 5021, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 250 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je četvero na respiratoru.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata evidentirali su četiri kršenja mjere samoizolacije.

BRODSKO-POSAVSKA

"Po prvi puta imamo značajno povećanje oboljelih" rekao je zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Damir Mirković.

"U protekla 24 sata zabilježeno je 18 novooboljelih na području naš županije. Od tih 18, devet je vjerojatno mjesto zaražavanja more, a pet su kontakti prethodno pozitivnih osoba, dvije osobe su vjerojatno kontakti, to još istražujemo i za dvije osobe ne znamo gdje su se zarazili", rekao je dr. Cvitković.

SPLITSKO-DALMATINSKA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 582 obrađena testa danas su 103 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Makarske 7, Sinja 2, Vrlike 1, Solina 1, Trilja 2, Jelse 2, Splita 41, Lokvičića 5, Prološca 9, Lovreća 6, Zmijavaca 2, Runovića 4, Podbablja 4, Ciste Provo 3 i Imotskog 14 osoba.

Od 103 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 35 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1236 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 18 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru. Dvije osobe se nalaze u karanteni od toga jedan hrvatski državljanin i jedan strani državljanin.

GRAD ZAGREB

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, od toga 25 su se vratili s ljetovanja, 14 su kontakti već zaraženih. Trenutno je 518 aktivnih i 1050 u samoizolaciji.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam je novooboljelih osoba. Jedna oboljela osoba s područja grada Novalje. Dvije oboljele osobe su s područja općine Perušić kontakti su ranije potvrđene oboljele osobe. Dvije oboljele osobe su s područja općine Plitvička Jezera koje trenutno borave u privatnom smještaju u izolaciji na području Zadarske županije.

Ostalih dvoje oboljelih su s područja Grada Zagreba i Primorsko-goranske županije a na našem području koriste izolaciju u privatnom smještaju. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata. U protekla 24 h testirano je 25 osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA

Student s područja Virovitičko-podravske županije zaražen je koronavirusom. Ima blage simptome bolesti, na kućnom je liječenju, a utvrđuje se gdje se zarazio. U samoizolaciji nalaze se 63 osobe koje su povezana s trenutačno zaraženima.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje i 1 osoba strani državljanin, s boravištem u Cerni), a 1 osoba je preminula. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 579, od kojih su 436 osoba izliječene, a ukupno je 9 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 27 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 72 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 7386. U samoizolaciji na području županije je 200 osoba.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, tri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Jedna osoba je s područja grada Novske, jedna s područja grada Kutine i jedna s područja grada Siska. Trenutno, na području županije, dvadeset i tri su aktivna pacijenta koja boluju od ove zarazne bolesti.

PRIMORSKO-GORANSKA

U posljednja 24 sata na području Primorsko-goranske županije zabilježene su četiri novozaražene osobe, a tri su osobe ozdravile. Novozaraženi su mlađi ljudi i kontakti od predhodno zaraženih. Samo jedan od njih je austrijski turist koji se već vratio u matičnu zemlju.

ISTARSKA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 316 uzoraka briseva (220 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je devet pozitivno. Kod osam slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije i bliski su kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba (četiri su povezani s objektom za proizvodnju i prodaju mesa, četiri su obiteljski i bliski kontakti).

Jedna osoba je dulje vrijeme boravila i vratila se iz srednje Dalmacije. Izliječena je jedna osoba. Trenutno je 57 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 164 osoba.


Upozorenje na opasne vremenske pojave