Prijava

Vaša prijava

Splitsko područje i Zagreb na više od 100 novozaraženih! Stožer se od 14 sati obraća javnosti

[]

Hrvatska je jučer brojala 275 novih slučajeva koronavirusa, a lokalni stožeri danas od jutra objavljuju nove podatke o oboljelima. I, kako to već biva ponedjeljkom, situacija bi trebala biti nešto povoljnija. Jer, manje se testira vikendom. Barem tako tvrdi ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Zbog loših brojki, od 14 sati bit će konferencija Stožera, a sve možete uživo pratiti na našem portalu.

{"RELATED":3872554}

Trenutno imamo 2203 aktivnih slučajeva, među njima je 155 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 1718 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 8175 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 275 u protekla 24 sata.

Oporavilo se 5801 ljudi, a dosad je preminulo 171 osoba. Jedna osoba je preminula u posljednja 24 sata, radi se o ženskoj osobi u KBC-u Osijek, 1957. godište. Do danas je ukupno testirano 150.460 osoba, od toga 1718 u protekla 24 sata. U samoizolaciji je trenutačno 7095 osoba.

Sve o koronavirusu čitajte OVDJE.

Donosimo situaciju po županijama.

Splitsko-dalmatinska: 77
Grad Zagreb: 38
Brodsko-posavska: 14
Osječko-baranjska: 11
Ličko-senjska: 6
Zadarska: 6
Dubrovačko-neretvanska: 6
Vukovarsko-srijemska: 4
Zagrebačka: 3
Koprivničko-križevačka: 3
Primorsko-goranska: 3
Sisačko-moslavačka: 2
Varaždinska: 2
Šibensko-kninska: 1
Bjelovarsko-bilogorska: 0
Istarska: 0
Karlovačka: 0

Ukupno: 176

DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške osobe iz Dubrovnika i jednoj ženskoj osobi iz Zagreba koja trenutno boravi u Dubrovniku, a za koje se utvrđuje epidemiološka veza, te jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika koja je kontakt prethodno otkrivenog slučaja. Također zaražene su i dvije muške osobe iz Župe dubrovačke koje su kontakti ranijih slučajeva.

ZAGREBAČKA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 24.08.2020. do 11:00 sati evidentirane su 373 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 117 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 245 osoba, a 11 ih je preminulo, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako šesti dan zaredom Županija bilježi povećanje broja novooboljelih osoba. Pristigli su nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata te su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o dvije osobe iz đurđevačkog i jednoj osobi s koprivničkog područja. U ovom trenutku poznato je kako je riječ o osobama koje su bliski kontakti ranije zaraženih osoba i jedna je mlađa osoba koja je razvila blage simptome po povratku s ljetovanja. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba, a trenutno se 91 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji.

S današnjim rezultatima na području Županije registrirano je 19 aktivnih slučajeva koji se nalaze na kućnom liječenju i jedna je osoba ozdravila, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 126 slučaja bolesti COVID-19.

SPLITSKO-DALMATINSKA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 437 obrađenih testova danas je 55 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 27, Klisa 1, Podstrane 2, Sinja 1, Kaštela 5, Makarske 11, Omiša 1, Vrgorca 1, Solina 1, Runovića 1, Lovreća 3 i Hrvaca 1 osoba.

Od 55  novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1263 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 25 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.
4 osobe se nalaze u karanteni.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 80 godina. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

BRODSKO-POSAVSKA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 14 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi 305, dok je broj aktivnih slučajeva 98. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 536.

ZADARSKA

Na području Zadarske županije šest je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novozaraženih osoba u najvećoj mjeri riječ je o obiteljskim kontaktima te mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju.

OSJEČKO-BARANJSKA

Kao i dan ranije, u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus bilo je 11 od ukupno 258 uzoraka testiranih u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek (tijekom vikenda u tom laboratoriju obrađeno je rekordnih 493 uzorka).

LIČKO-SENJSKA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 6 je novooboljelih osoba, 2 oboljele osobe s područja grada Novalja te po jedna osoba s područja grada Gospića, Senja, Otočca te općine Udbina (koristi smještaj izolacije na području Šibensko-kninske županije).

Virus je potvrđen i kod dvije oboljele osobe iz Splitsko-dalmatinske županije koje koriste izolaciju u privatnom smještaju na području grada Novalje.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.
 
Ukupno je oboljelo 50 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 16 aktivnih slučajeva, 33 osobe su izliječene te jedna osoba preminula.

U protekla 24 h testirano je 30 osoba.
 
Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 76 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "COVID 19" kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

PRIMORSKO-GORANSKA

U Primorsko-goranskoj županiji tri su novozaražene osobe. Riječ je o mlađim ljudima koji su se vratili s godišnjih odmora. Svi su bez simptoma, na kućnom liječenju, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

ISTARSKA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je ukupno 144 uzoraka briseva (100 za administrativne potrebe) na covid-19.

Svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječene su 2 osobe.

Trenutno je 63 aktivnih pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 227 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Jedna osoba je s područja grada Novske, dok je druga spodručja grada Kutine. Kod obje osobe poznat je izvor zaraze.


Obavijest - izvanučionička nastava

Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana