Prijava

Vaša prijava

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 71 novooboljeli od koronavirusa, 20 U Brodsko-posavskoj, u Zagrebu 30...

[]

Hrvatska je nakon četiri dana uzastopnog rušenja rekorda u broju novooboljelih u ponedjeljak drugi dan zaredom zabilježila manji broj novih slučajeva koronavirusa. Evidentirano je 126 novozaraženih.

Županijski stožeri jutros objavljuju nove podatke, a dnevno izvješće Nacionalnog stožera bit će, po običaju, u 14 sati.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, do 11:00 sati evidentirano je 385 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o dvanaest osoba više, a devet je osoba izliječeno.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Nema novozaraženih.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je dvadeset (20) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a prema prebivalištu 10 osoba je s područja grada Slavonskog Broda, po 3 osobe su s područja općina Oriovac i Garčin, a po 1 osoba je s područja općina Staro Petrovo Selo, Vrbje, Bebrina i Klakar.  

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 322, dok je broj aktivnih slučajeva 106 (podatak na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 6 osoba od kojih je jedna osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 621 osoba (85 osoba više u odnosu na prethodni dan).

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, a u istom razdoblju dvije su osobe ozdravile, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite u utorak.

Novozaražena osoba je s područja grada Oroslavja

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su izliječene, izvijestio je u utorak županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o dva muškarca iz Dubrovnika od kojih je jedan kontakt, a za drugog se utvrđuje epidemiološka veza. Zaražen je i muškarac iz Župe dubrovačke, kojem se također utvrđuje epidemiološka veza. Iz Metkovića su zaraženi žena i muškarac kao kontakti prethodno zaražene osobe, a u općini Kula Norinska zaražene su dvije žene i muškarac kao kontakti ranije poznatih slučajeva. Zaražena je i jedna žena iz Zažablja, također kontakt. Dvije izliječene osobe su iz Dubrovnika i Ploča.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se četiri osobe. U samoizolaciji se nalazi 321 osoba,

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je zabilježen 71 oboljeli od koronavirusa, a najviše ih je u Splitu i to 44, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Premai izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 654 obrađena testa danas je 71 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju. Iz Splita ih je 44, Solina i Kaštela šest, iz Sinja četiri, troje iz Hrvaca, te po jedan iz Trogira, Dicma, Lovreća, Prološca, Omiša, Nerežišća, Jelse i Šolte.

"Od 71 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 21 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1318 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju je 23 COVID pozitivnih osoba, dok se tri osobe nalaze na respiratoru, a četiri u karanteni", izvijestio je Stožer.

ZADARSKA ŽUPANIJA 

Na području Zadarske županije 26 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski stožer.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obrađeno je 247 uzoraka od kojih je osam bilo pozitivno na koronavirus. Pet pozitivnih osoba žive na području grada Osijeka, a po jedna na području gradova Đakovo i Valpovo te Općine Čeminac. 
Ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na području županije dostigao je broj od 745, s tim da su 672 osobe izliječene, 23 su preminule, pa je trenutno 49 aktivnih slučajeva bolesti. 

U samoizolaciji je trenutno ukupno 297 osoba, s tim da su jučer epidemiolozi odredili tu mjeru za 27 kontakata novopozitivnih osoba. 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 17 pacijenata, od kojih je jedna na respiratoru. U KBC-u Osijek preminula je jedna osoba jučer (muškarac, rođen 1958. godine, iz Vinkovaca).

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije jedna osoba je oboljela od zarazne bolesti COVID-19. Radi se mlađoj osobi s prebivalištem na području Grada Šibenika, kontaktu ranije oboljele osobe.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 519 osoba: 515 osoba su kontakti oboljelih; 4 osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su 3 nova slučaja zaraze koronavirusom.

U prvom slučaju radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe bez simptoma.

U dva slučaja radi se o zdravstvenim djelatnicima, koji su također asimptomatski, a testirani su zbog pozitivne epidemiološke anamneze, odnosno kontakta sa zaraženima.

Konkretno se kod jedne osobe radi o djelatniku ginekologije Opće bolnice Varaždin, koji je detektiran po povratku s godišnjeg odmora kao kontakt Covid-19 pozitivne osobe.

GRAD ZAGREB

U Gradu Zagrebu danas je 30 novozaraženih. "30 je novih, 6 negativne anamneze, za sedam moguća izloženost tijekom godišnjeg, za dva je obrada u tijeku i devet je iz BiH. 1229 osoba je u samoizolaciji. U domovima zdravlja su uzeta 242 brisa. Sutra će vjerojatno biti porast u odnosu na danas", rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj "Andrije Štampara".

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dvije su novozaražene osobe koronavirusom. 

Jedna novozaražena osoba kontakt je ranije oboljele osobe od koronavirusa i bila je u samoizolaciji dok druga novozaražena osoba nije kontakt ranije oboljelih i u tijeku je daljnje epidemiološko istraživanje.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je najviše uzoraka briseva od početka epidemije, ukupno 505 uzoraka briseva (233 za administrativne potrebe) na Covid-19, od kojih je potvrđeno 13 novozaraženih osoba.

Kod 7 slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije, ili su bliski kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba. Tri osobe su strani državljani (Republika Srbija), koji borave u županiji iz poslovnih razloga. Jedna osoba je strani državljanin (Kraljevina Nizozemska), testiran je prema protokolu Opće bolnice Pula, ali je na prijemu radi drugih zdravstvenih potreba. Kod 2 osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata nema novih  pozitivnih osoba na  COVID-19, a nema niti preminulih osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 589, od kojih su 483 osobe izliječene, a ukupno je 9 preminulih osoba.

Trenutno su u županiji 22 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.    

U protekla 24 sata testirane su 93 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 7747.

U samoizolaciji na području županije je 168 osoba.  

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Četiri su novozaražene osobe koronavirusom evidentirane u protekla 24 sata na području Sisačko-moslavačke županije i to s područja grada Siska, Popovače, Petrinje te Kutine i kod svih je poznat izvor zaraze, priopćio je u ponedjeljak  Županijski stožera civilne zaštite.

U izvješću se apelira na građane kako su zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje, obveze pravilnog nošenja maski, dezinfekcija ruku i mobitela, socijalna distanca i druge preporuke u vrijeme epidemije, sastavni su dio življenja.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji su dvije osobe ozdravile, a pet je novozaraženih. Jedan novooboljeli je turist iz Mađarske te tri mlađe osobe, kontakti predhodno zaražene osobe koja se nalazi u samoizolaciji te povratnici s godišnjeg odmora, javili su iz županijskog stožera.