Prijava

Vaša prijava

Zaraza se ubrzano širi i u Zagrebu: Zabilježeno 74 nova slučaja, povezani su s maturalcima...

[]

Grad Zagreb ima 74 novooboljelih. U Zagrebu je 630 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba.

{"RELATED":3879724}

"Provedeno je 489 testiranja, zabilježena su 74 slučaja, 210 osoba stavljena je u samoizolaciju. Od novih 43 su kontakti s prethodno oboljelim. Imamo slučajave s maturalnih putovanja, 8 povezanih s maturalcem u Istri, jedan iz Dubrovnika, jedan slučaj moguće izloženost u teretani, 8 je uvoz i BiH", rekla je epidemiologinja Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Na zavodu je u posljednja 24 sata testirano 489 osoba, 210 je završilo u samoizolaciji i 71 osoba se oporavila. Trenutno je u Zagrebu 630 aktivnih slučajeva zaraze i 1785 samoizolacija.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

U Zagrebačkoj županiji 10 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a trenutno je aktivno 165 slučajeva, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od 10 novozaraženih osam slučajeva su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj je povezan s ljetovanjem na obali, dok je za jedan slučaj nejasna epidemiološka anamneza, navodi Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

Četiri novooboljele osobe su iz Zaprešića, dvije iz Velike Gorice, a po jedna novooboljela osoba jeiz Svete Nedelje i Dugog Sela te općina Bistra i Jakovlje.

Samoizolacija je propisana za 31 osobu, a sedam osoba je izliječeno.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 511 osoba kojima je potvrđen koronavirus, izliječeno je 335 osoba, a 11 ih je preminulo.


Počinje nova badminton sezona, evo kada su upisi

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)