Prijava

Vaša prijava

Iza rešetaka: Gradonačelnicima Barišiću i Grgiću mjesec dana istražnog zatvora

['novosti', 'novosti hrvatska', 'novosti svijet', 'svijet', 'hrvatska', 'vijesti', 'vijesti hrvatska', 'vijesti svijet']

Sudac istrage odredio je nakon ispitivanja jednomjesečni istražni zatvor za Dražena Barišića i Vinka Grgića, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

U odnosu na Barišića, predloženo je ispitivanje 40 svjedoka, a u odnosu na Grgića 19. S obzirom na to da opasnost od ponavljanja djela znači da njih dvojica mogu biti u istražnom zatvoru dok god su gradonačelnici, Grgić je najavio sucu istrage da će on uskoro ostavku podnijeti, dok Barišićev branitelj kaže da će Barišić o tome razmisliti.

Obojica su uhićena u petak, nakon što im je Sabor ukinuo imunitet jer je Barišić HDZ-u, a Grgić SDP-ov saborski zastupnik. Uz to su gradonačelnici Velike Gorice, odnosno Nove Gradiške, piše Večernji list.

{"RELATED":3889174}

Velikogorički gradonačelnik i saborski zastupnik HDZ-a Dražen Barišić u subotu je tijekom ispitivanja u Uskoku u aferi Janafa negirao krivnju , što je prije njega učinio i uhićeni novogradiški gradonačelnik i SDP-ov saborski zastupnik Vinko Grgić.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je u petak jednomjesečni istražni zatvor desetorici osumnjičenika u aferi Janaf zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.