Prijava

Vaša prijava

Jakov Kitarović se nalazio na mjestu gdje je direktor Janafa navodno primio 1,96 milijuna kuna mita!

['novosti', 'novosti hrvatska', 'novosti svijet', 'svijet', 'hrvatska', 'vijesti', 'vijesti hrvatska', 'vijesti svijet']

Policijska pratnja koja je nadzirala direktora Janafa Dragana Kovačevića u trenucima kad je navodno dobio 1,96 milijuna kuna mita iz ruku poduzetnika Kreše Peteka, u spisima ima i Jakova Kitarovića, piše Jutarnji list.

{"RELATED":3890434}

Naime, navodna primopredaja zbila se u 11. studenoga prošle godine u zagrebačkom Klubu, koji se nalazi u Slovenskoj 9. Osim navedenog trojca, snimljeno je još dvadesetak osoba, uglavnom poduzetnika.

Među njima je bio i Tonica Rajh, Janafov kooperant. Nadalje, bili su tamo upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

Upravo iz sadržaja razgovora koji su prethodili sastanku 11. studenoga prošle godine istražitelji su zaključili kako se sprema primopredaja novca. Snimajući telefonske razgovore njih dvojice, ali i ostalih osumnjičenika, policajci su čuli kako oni govore o mjestu koje su nazivali Klub, a koje je bilo Kovačevićevo mjesto za sastanke i druženje.

Daljnjim praćenjem policajci su definirali kako je Klub prostor u Zagrebu, u Slovenskoj ulici na kućnom broju 9, koji je u vlasništvu jedne Kovačevićeve tvrtke.

Zbog svih saznanja, krenula je i blokada Kovačevićeve imovine, a ona je pozamašna...