Prijava

Vaša prijava

Sudionik famoznog ručka u Klubu u Slovenskoj 9 potvrdio: 'Da, tamo je bio Jakov Kitarović, ali Peteka nisam vidio'

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Nakon što je u ponedjeljak u javnost procurilo da policijska pratnja koja je nadzirala direktora Janafa Dragana Kovačevića u trenucima kad je navodno dobio 1,96 milijuna kuna mita iz ruku poduzetnika Kreše Peteka, u spisima ima i Jakova Kitarovića, jedan od sudionika tog famoznog ručka/večere to je i potvrdio.

Podsjećamo, navodna primopredaja dogodila se 11. studenoga prošle godine u zagrebačkom Klubu, koji se nalazi u Slovenskoj 9 , a bio je to ručak u povodu Martinja.

"Stigao sam među zadnjima i tada je već bio mrak. Ne mogu se sjetiti tko je sve bio, ali da, bio je Jakov Kitarović, suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović",  prisjetio se nakon više od deset mjeseci, lanjskog martinjskog druženja jedan od sudionika tog ručka, otkriva Jutarnji list.

Snimljeno 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile

Istražitelji su snimili kako iz prostorija u Slovenskoj 9, iz famoznoga Kluba, izlazi suprug tada aktualne predsjednice države, a osim Jakova Kitarovića snimljeno je još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba. Među njima je bio i Tonica Rajh, Janafov kooperant, a snimljen je i upravitelj kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

{"RELATED":3890440}

"Nakon što je objavljena fotografija Kreše Peteka u medijima, pokušao sam se prisjetiti jesam li vidio među onima koji su bili na tom ručku, ali nisam. Zapravo, bio je to i ručak i večera s obzirom na to da je sve počelo oko 14 sati", priča sudionik tog ručka.