Prijava

Vaša prijava

'Veselo Martinje': Otkriveno kojih je još 16 osoba bilo u klubu uhićenog šefa Janafa kad je Petek donio milijune u vrećici

['dragan-kovacevic', 'kreso-petek', 'afera-janaf']

U sada već "kultnom" klubu uhićenog šefa Janafa Dragana Kvačevića u Slovenskoj 9, tog 11. studenog prošle godine, kada je, kako sumnja Uskok, primio 1,9 milijuna kuna mita od ivanićgradskog poduzetnika Kreše Peteka, bile su ukupno 24 osobe. 

Utvrdili su to i policajci koji su tog dana, prateći Petekovo kretanje, tajno nadzirali Klub, piše Telegram

Iz toga proizlazi da će svi ti ljudi biti pozvani kao svjedoci u nastavku istrage u kojoj se raspliće korupcija za više od 220 milijuna kuna poslova koji su navodno namješteni Elektrocentru Petek. Ukupno se očekuje ispitivanje više od 120 svjedoka.

Neka imena koja su 11. studenog bila u Kovačevićevom Klubu već su poznata: Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakša Marasović, bivši član Uprave Janafa, Janafov kooperant Tonica Rajh, nekadašnji plivač Aleksej Puninski te šef kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić.

{"RELATED":3894236}

Telegram je sada doznao imena svih ostalih Kovačevićevih gostiju na proslavi Martinja prošle godine.

Petek i Kovačević stigli su u poslijepodnevnim satima, nakon što su susret, kako je tajno snimljeno, dogovorili par dana ranije. Policajci, koji su motrili ulaz u Slovensku 9, sve goste su snimali. Pod mjerama je bio samo Krešo Petek, jer se sumnjalo da namješta javna nadmetanja za svoju firmu Elektrocentar Petek. Kovačević je naknadno upao u mjere.

Prema detaljima tajnih snimki, 6. studenog prošle godine Petek je tražio sastanak s Kovačevićem. Napisao mu je: “Lp, može li petak u klubu iza 12 ili…”. Kovačević odgovara da će mu “javiti”. U konačnici dogovaraju da će se u Klubu vidjeti “u ponedjeljak u 13.30”.

Taj ponedjeljak bio je 11. studeni. Petek uoči sastanka naručuje u svojoj banci 1,96 milijuna kuna. Novac, kako je snimljeno, uzima u 12:51 sati.

U 13:30 sati Petek je, prema snimkama, javio Kovačeviću da će malo kasniti. Na to mu ovaj uzvraća: “samo polako”.

{"RELATED":3894160}

Sam Dragan Kovačević stigao je u Klub nešto nakon Peteka. Policajci su ga snimili kako u 13:40 sati izlazi iz vozila i ulazi u zgradu u Slovenskoj 9.

Tamo su, doznaje Telegram, tijekom dana ušli i poduzetici Zlatko Stipić, Igor Sučević, Goran Orsag, Kuzman Marasović, Jakov Beljo, Damijan Krklec, Tomislav Krajačić, Ivica Čapo, liječnik Davor Vagić, odvjetnik Robert Šoštarić, te Edi Sadiković, Zoran Breščaković, Ivan Bilić, Marijan Vdović, Renata Blažević i Olga Čučak.

Snimljena su u Slovenskoj 9 i trojica taksista koji će također sasvim izvjesno biti pozvani kao svjedoci. Naime, istražitelji vjeruju da su svi koji su bili u Klubu mogli vidjeti jesu li Petek i Kovačević kontaktirali i gdje je u konačnici završila vrećica u kojoj je, kako se sumnja, bilo milijunsko mito.

U tim trenucima snimljeno je i kako Petek zove još jednog direktora iz Janafa – Gorana Petrovića. Pozvao ga je da “dođe kod šefa” jer je “tamo pun k…. klope”.

Nakon svega 20-ak minuta Petek bez vrećice izlazi iz zgrade u Slovenskoj 9. Odmah se, prema podacima istražitelja, upućuje prema Janafu, gdje se sastaje s direktorom zaduženim za sigurnost kompanije Vladom Zorićem. I Zorić je sada pod istragom zbog sumnje da je sudjelovao u namještanju natječaja za Elektrocentar Petek vrijednog 20 milijuna kuna.

Nešto kasnije obojica su zajedno ponovno otišla u Klub. Policajci su zabilježili da su ušli na sporedni ulaz. Već idući dan, dakle 12. studenog 2019., Petek je, stoji među dokazima, nastavio komunicirati s Kovačevićem o Janafovim poslovima.

 


Online nastava u realnom vremenu