Prijava

Vaša prijava

Zbog loše epidemiološke situacije u Vinkovcima od danas online nastava, u Zagrebu jedan učenik pozitivan, a 16 u samoizolaciji

[]

U Gradu Zagrebu je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Isto tako 16 učenika u samoizolaciji, jedan učenik je pozitivan kao i pomoćnica u nastavi.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 23 uzorak briseva na covid-19, a svi su negativni te nema novozaraženih. Trenutno je šest aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 85 osoba.

Požeško-slavonska županiji trenutno ima aktivno 117 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 106 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 621 osoba, a ukupno je testirano 8821 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Koprivničko-križevačka županija 

Koprivničko-križevačka županija nema novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Jedna osoba je proglašena zdravom, dok je na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku  na području županije je 12 aktivnih slučajeva.

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

"Zbog pogoršane epidemiološke situacije u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama, Ta odluka vrijedi od danas i to idućih 14 dana", kazala je jučer pročelnica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Izliječene su četiri osobe - dvije iz Dubrovnika i dvije iz Konavala. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 16 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru dvije osobe. Od početka pandemije analizirano je 13 983 uzoraka. U samoizolaciji je 329 osoba, a u posljednja 24 sata nema utvrđenih slučajeva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

Zagrebačka županija

Novih osam slučajeva koronavirusa zabilježeno je u protekla 24 sata u Zagrebačkoj županiji, gdje je zbog pozitivnog nastavnika određena mjera samoizolacije razredu u osnovnoj školi u Dugom Selu, izvijestio je u ponedjeljak županijski Zavod za javno zdravstvo.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka u 10 sati evidentirano je 779 osoba kojima je potvrđen koronavirus, izliječeno je 527 osoba, a 16 ih je umrlo. Trenutno je aktivno 236 slučajeva. Od osam novih slučajeva jedan se odnosi na Zaprešić, po tri na Veliku Goricu i Dugo Selo te jedan na Općinu Rugvica.

Četiri novooboljele osobe su kontakti prethodno oboljelih, a za četiri slučaja je nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 50 osoba. Zbog pozitivnog nastavnika mjera samoizolacije određena je učenicima jednog razreda u osnovnoj školi u Dugom Selu.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze Covidom 19, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Jedna je osoba iz Bjelovara, a druga područja općine Đulovac. U protekla 24 sata osam osoba se oporavilo i skinuto je s evidencije oboljelih tako da je na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno zaraženo 23 osobe koronavirusom. U samoizolaciji se nalazi 529 osoba.

Splitsko-dalmatinska županija

Na području Splitsko-dalmatinske županije je osam novooboljelih osoba od Covid infekciju, od ukupno 128 obrađenih testova, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Pet novooboljelih osoba je iz Splita te po jedna iz Sinja, Kaštela i Dugog Rata.
Od osam novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije tri osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 990 osoba s područja županije je u samoizolaciji.
U KBC-u Split na bolničkom liječenju je 36 Covid pozitivnih osoba, od kojih se pet nalazi na respiratoru,  priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.