Prijava

Vaša prijava

Oboren crni rekord u Zagrebu: Čak je 201 novozaraženi! Očekujemo nove mjere

['zagreb', 'koronavirus']

U subotu je zabilježeno 486 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2662. Preminule su četiri osobe, javio je Stožer

U Gradu Zagrebu zabilježena je 201 novooboljela osoba

U protekla 24 sata u NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'' provedeno je 974 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježena je 201 novooboljela osoba. Posljedično tome, 356 osoba izrečena je mjera samoizolacije. 64 su novooboljele osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, 98 osoba su kontakti COVID + osoba, kod tri osobe moguće je izlaganje u zdravstvenom sustavu, kod pet je osoba moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a jedna je osoba doputovala iz BiH. Kod jedne je osobe moguća izloženost na vjerskom okupljanju (ukupno 11). Četiri su novooboljele osobe strani državljani (od toga je jedna osoba iz azila). Kod tri je osobe moguća izloženost prilikom sportskih aktivnosti (teretana/utakmice). Kod sedam osoba moguća je izloženost tijekom izlazaka.

Obrada za 15 osoba je još u tijeku. Nije bilo pozitivnih korisnika niti djelatnika domova za starije osobe na području grada Zagreba, no tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod šest učenika osnovnih škola te osam učenika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 64 učenika i jednog nastavnika osnovnih te 155 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze 24 osobe.
Zaključno, trenutno su u Gradu Zagrebu 852 aktivna slučaja, a 3266 osoba se nalazi u samoizolaciji.

U Virovitičko-podravskoj županiji 28 novozaraženih koronaviursom

U posljednja 24 sata s područja Virovitičko-podravske županije 28 je novozaraženih koronavirusom što je najviše od početka epidemije, izvijestio je u subotu navečer Županijski stožer Civilne zaštite.

Među oboljelima 19 je srednje životne dobi, šest mlađe, a troje su djeca. Četvero ih je povezano sa svadbenim svečanostima, 12 dolazi iz samoizolacije i kontakti su ranije pozitivnih, a jedna je osoba iz Virovitičko-podravske županije testirana prvi povratku iz Njemačke.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je sedam pacijenta, u KBC-u Osijek na Klinici za infektologiju je dvoje pacijenata.

U samoizolaciji je 207 osoba.

Od epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 308 osoba. Pet žena i četvero muškaraca preminulo, a oporavilo se 237 osoba.

{"RELATED":3903090}

U Sisačko-moslavačkoj županiji 18 novozaraženih

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla je 24 sata 18 novozaraženih osoba koronavirusom, među kojima osmero iz Popovače, najvećeg žarišta zaraze u županiji. 

Kako je u nedjelju priopćio Županijski stožer civilne zaštite, zaraza je utvrđena kod osam osoba s područja grada Popovače, gdje je i nadalje najveće žarište zaraze, šest je s područja grada Siska, dvije su osobe s područja grada Kutine, te po jedna s područja grada Petrinje i općine Martinska Ves.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 27 novozaraženih

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 371 obrađenog testa danas je 27 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 11, Kaštela 3, Muća 1, Omiša 1, Otoka 1, Podstrane 2, Sinja 3, Solina 3, Sutivana 1 i Trogira 1 osoba.

Od 27 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 15 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.
Ukupno 1395 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 31 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 2 osobe nalaze na respiratoru.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četiri nova slučaja

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za dvije utvrđena ep. veza) te jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke.

Izliječeno je osam osoba: tri iz Metkovića, tri iz Kule Norinske, jedna iz Blata te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna osoba je na respiratoru. Od početka pandemije analizirano je 15 985 uzoraka.

U samoizolaciji je 512 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 84 slučaja kršenja samoizolacije.

Sedmero novozaraženih na području Brodsko-posavske županije

U zadnja 24 sata u Brodsko-posavskoj županiji je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, šest s području Slavonskog Broda, a jedna iz Oriovca.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 674, dok je broj aktivnih slučajeva 28, tri više nego jučer, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Kao i prethodnih dana, hospitalizirano je sedam osoba od kojih je jedna na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 278 osoba (16 osoba više nego prethodni dan).

U Primorsko-goranskoj županiji 11 novozaraženih

Na području Primorsko-goranske županije tijekom proteklog dana 11 je potvrđenih novozaraženih osoba, izvijestila je epidemiološka služba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. 

 U istom razdoblju su 24 osobe ozdravile, pa je trenutno u županiji 109 aktivnih slučajeva covid-19 bolesti. 

 Tijekom protekla 24 sata obrađeno je 450 uzoraka.

U Osječko-baranjskoj županiji oboljelo 38 osoba, troje umrlo

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 38 je novopozitivnih osoba, a umrle su tri osobe koje su bile hospitalizirane u Kliničkom bolničkom centru Osijek, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U tom vremenu u KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 298 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe su iz 16 naselja , a najviše ih je s područja gradova Osijek (14) i Đakovo (9). Po dvije novooboljele osobe su s područja gradova Našice i Belišće te općina Marijanci, Semeljci i Satnica Đakovačka, dok je po jedna zaražena osoba s područja grada Donjeg Miholjca te općina Bilje, Čepin, Čeminac i Strizivojna.

„Na liječenju u KBC-u nalazi se 30 pacijenata oboljelih od covid-19, od kojih su pet na respiratoru. U zadnja 24 sata umrle su tri osobe koje su bile hospitalizirane u KBC-u i to muškarac iz Kozarca (r. 1951.), žena iz Vuke (r. 1936.) te žena iz Osijeka (r. 1939. godine). Uz posljedice izazvane koronavirusom, svi su imali i druga teža oboljenja“, priopćio je Stožer.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 66 novih kontakata oboljelih osoba, pa se sada na području županije u samoizolaciji nalaze 963 osobe.

19 novozaraženih u privatnom domu za starije u Bjelovaru

U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, pri čemu je njih 19 vezano uz privatni dom za starije osobe u Bjelovaru u kojemu je već ranije potvrđena zaraza koronavirusom.

 Od 19 novih slučajeva u domu za starije zaraženo je 16 korisnika i tri zaposlenika doma. Dvije su preostale zaražene osobe s područja grada Bjelovara, a jedna s područja općine Končanica,  priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tako je trenutno zaraženo 74 osobe koronavirusom, a u samoizolaciji je 421 osoba.

Na području Zagrebačke županije 25 osoba novih covid-19 bolesnika

Na području Zagrebačke županije od jučer je registrirano 25 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a samoizolacija je propisana za još 81 osobu, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Najviše oboljelih, devet, zabilježeno je gradu Velika Gorica, sedam u gradu Dugo Selo, po dva u općinama Bistra i Rugvica, te po jedan u gradovima Sveta Nedelja, Zaprešić, Jastrebarsko i Vrbovec kao i u općinama Luka i Rugvica.

Od 25 novooboljelih osoba 14 su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj je povezan s boravkom na obali, dok je za 10 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza, kaže se.

Od početka pandemije do nedjelje na području Zagrebačke županije evidentirano je 1055 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 618 osoba, a 19 ih je umrlo. Trenutno je aktivno 418 slučajeva.

Zbog pozitivnog djelatnika u samoizolaciji su djeca i odgajatelji dviju vrtićkih skupina jednog dječjeg vrtića u Velikoj Gorici, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

U Zadarskoj županiji troje novooboljelih

Na području Zadarske županije 3 su novooboljele osobe od koronavirusa i to sa područja Grada Zadra te općina Posedarje i Novigrad. Tijekom jučerašnjeg dana testirano  je 193 uzorka, a pod aktivnim nadzorom je 289 osoba.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 bolesnika oboljelih od COVID-a 19 i nitko nije na respiratoru, a u  Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru liječi se 5 pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenja mjere samoizolacije.

U Šibensko-kninskoj županiji jedna novooboljela osoba

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije jedna je osoba pozitivna na SARS-CoV-2 virus. Riječ je o mlađoj muškoj osobi koja nema prebivalište u našoj županiji ali trenutno boravi na području općine Kistanje i kontakt je prethodno oboljele osobe.

Trenutno je 12 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se tri osobe liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 18 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 103 osobe.