Prijava

Vaša prijava

Afera Janaf: Kovačević, Petek i gradonačelnici Barišić i Grgić ostaju u pritvoru još dva mjeseca

['dragan-kovacevic', 'kreso-petek', 'afera-janaf']

Dragan Kovačević, bivši predsjednik Uprave JANAF-a, te gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške, HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić, te Krešo Petek (60),vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek još će dva mjeseca provesti u istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi mogli utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.

Odlučilo je to danas izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, koje je i za po 10 dana produljilo pritvor Vladi Zoriću (44), koji je bio direktor Sektora sigurnosti i zašitte u TD "Janaf" i Damiru Vrbancu (59), direktoru Sektora transporta nafte u istom trgovačkom društvu. Istražni zatvor za 10 dana produljen je i Vatroslavu Sabliću (52), iz Luvis Projekta, javlja Jutarnji list.

Za 15 dana istražni zatvor produljen je Ljubomiru Perušiću (74) iz TD IPT Inženjering d. o. o. a vezano za kako USKOK tvrdi fingirani pozivni natječaj za velikogorički sustav javne rasvjete.

{"RELATED":3906824}

U međuvremenu USKOK je u "aferi JANAF", ali i zlouporabama u Novoj Gradišci i Velikoj Gorici zbog čega su okrivljeni gradonačelnici tih gradova, počeo ispitivati svjedoke, pa je tako odvjetnik Ivo Farčić, branitelj Dragana Kovačevića rekao kako je zadovoljan tempom ispitivanja svjedoka, dok je odvjetnik Igor Cišper, branitelj velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića rekao da je u odnosu na dio istrage koja se odnosi na njegova branjenika dosad ispitano osam svjedoka.

Veljko Miljević, branitelj Kreše Peteka, vlasnika "Elektrocentra Petek" najavio je da će podnijeti i ustavnu tužbu.