Prijava

Vaša prijava

Zaraza po županijama ne jenjava: Najgore je u Osječko-baranjskoj i Splitsko-dalmatinskoj

[]

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata je 31 osoba novooboljela od Covida-19, a 10 ih je ozdravilo, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. 

 U županiji su trenutno 153 aktivna slučaja Covida-19, a u samoizolaciji je 535 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 469 osoba, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Od ukupno 727 obrađenih testova danas su 104 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 37, Hvara 1, Imotski 4, Kaštela 10, Omiša 1, Sinja 12, Solina 6, Trilja 8, Trogira 2, Vrgorca 1, Dicma 4, Dugopolja 1, Hrvaca 2, Marine 1, Muća 3, Otoka 3, Podbablja 2, Podstrane 4, Segeta 1 i Zagvozda 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 66 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1601 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 29 pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Dubrovačko-neretvanske županije.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Brojke novozaraženih nakon više dana rastu i u Istarskoj županiji, a u protekla 24 sata potvrđeno je trinaest pozitivnih na koronavirus, izvijestio je u subotu  istarski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 202 uzoraka briseva na COVID-19, od toga 52 za administrativne potrebe, te je potvrđeno trinaest pozitivnih osoba s područja županije", kazao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Ističe da je kod pet osoba riječ o bliskom obiteljskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, u pet slučajeva riječ je o uvezenim slučajevima iz Italije, Zagreba i Rijeke  dok je za tri zaražene osobe u tijeku epidemiološka obrada.

Neslužbeno se doznaje kako se u pet slučajeva obiteljskog kontakta radi o obitelji iz Pule gdje su zaraženi supružnici, dvoje djece i sestra, dok se ostali slučajevi odnose na osobe iz Rovinja, Buzeta, Pazina, Valbandona i dvije iz Poreča. 

Trenutno je u Istri 32 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, od toga su tri osobe hospitalizirane u pulskoj Općoj bolnici, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 178 osoba. 

{"RELATED":3907228}

 

Tijekom jučerašnjeg dana izliječene su dvije osobe, trenutno je u Istri 32 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, od toga su tri osobe hospitalizirane u pulskoj Općoj bolnici, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 178 osoba.  

Načelnik Kozlevac je Hini potvrdio da je pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić koji je od petka u samoizolaciji jer je bio u kontaktu s jednim zaraženim novinarom - ipak negativan na testiranju. No, unatoč tomu u iduća dva tjedna Miletić će biti u samoizolaciji. 

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji je u posljednjih 24 sata zabilježeno 14 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od kojih je pet iz domova za starije i nemoćne osobe.

Od ostalih devet šest osoba je iz Karlovca i po jedna iz Draganića, Kamanja i Tounja. U samoizolaciji se nalazi 596 osoba.

Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 624 osobe.

U karlovačkoj Općoj bolnici se na bolničkom liječenju nalazi 38 pacijenata, dvoje na respiratoru, tri su novoprimljena i 10 su asimpomatski iz Doma umirovljenika.

Inspekcija karlovačkog Stožera Civilne zaštite obavila je nadzor okupljanja više od 50 sudionika , kao i pet noćnih klubova u Dugoj Resi te nisu utvrdila nepravilnosti.

{"RELATED":3907176}

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata evidentirano je 74 novozaraženih  koronavirusom, samoizolacija je propisana za 195 osoba, a šest je osoba izliječeno, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Među 74 novoovoljela od Covida-19 u Zagrebačkoj  županiji  9 ih je u Samoboru,  pet u Svetoj Nedelji, deset u Zaprešiću, četiri u Jastrebarskom, 16 u Velikoj Gorici,  četiri u Ivanić-Gradu, sedam u  Dugom Selu, tri u  Vrbovcu, dva u Svetom Ivanu Zelini, te u općinama – Rugvici četiri, Brdovcu dva, te po jedan u općinama Bistra, Jakovlje, Pušća, Klinča Sela, Stupnik, Pisarovina i Križ.

Šest je osoba izliječeno.

Od 74 novooboljele osobe 25 su kontakti prethodno oboljelih, sedam je slučajeva povezano s bolničkim ustanovama, tri uz privatne proslave, pet za radna mjesta, dok je za 34 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 195 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole u Zaprešiću, šest razreda osnovne škole te jednom razredu srednje škole u Dugom Selu.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do subote 17. listopada do 10 sati evidentirano je 1336 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

Izliječeno je 655 osoba, a 20 ih je umrlo. Trenutno je aktivan 661 slučaj.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. 

{"RELATED":3907122}

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata  zabilježeno je 38 novozaraženih koronavirusom, najviše od početka pandemije, a dvadeset osoba je izliječeno, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

 Među zaraženima je 15 osoba iz Dubrovnika, od kojih je za njih devet utvrđena epidemiološka veza. 

 Pozitivno je i 12-estoro osoba iz Metkovića, od kojih je za njih šest utvrđena epidemiološka veza, te četiri osobe iz Ploča, od kojih je za dvije utvrđena epidemiološka veza.

 Zaražene su i tri osobe iz Konavala, od kojih je za dvoje utvrđena epidemiološka veza. Obolje su i dvije osobe s Mljeta s utvrđenom epidemiološkom vezom, te jedna osoba iz Kule Norinske s utvrđenom epidekiološko vezom i jedna osoba iz Vela Luke.

 Od dvadeset izliječenih njih dvanaest je iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića, jedna iz Konavala i jedna iz Kule Norinske.

 U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se deset osoba. U samoizolaciji se nalazi 505 osoba. Od jučer obrađeno je 150 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 16 825.

 Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je 29 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

 Među novozaraženima je s područja Bjelovara 19 osoba, tri su iz Čazme, po dvije novozaražene osobe su s područja Daruvara i općine Veliki Grđevac, a po jedna iz Garešnice, Grubišnog Polja i općine Rovišće. Jedan novozaraženi je zdravstveni djelatnik.

 U posljednja 24 sata u županiji je umrla jedna starija osoba  zaražena koronavirusom. Sedmi je to smrtni slučaj na području županije vezan uz COVID-19.

 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno je 99 aktivnih slučajeva Covida-19, a u samoizolaciji su 533 osobe, priopćeio je županijski Stožer civilne zaštite.

{"RELATED":3907096}

BRODSKO POSAVSKA I POŽEŠKO SLAVONSKA

U protekla 24 sata u Brodsko-posavskoj županiji je 19 novozaraženih koronavirusom, a među oboljelima je i jedna osoba s područja Bosne i Hercegovine, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

 U županiji je u ovom trenutku ukupno 60 osoba pozitivno na koronavirus, među kojima je 10 osoba u bolnici, a jedna je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije zbog preventivnog smanjenja širenja zaraze trenutno je 490 osoba, što je 71 osoba više u odnosu na protekli dan.

 Od početka pandemije u Brodsko-posavskoj županiji evidentirano je 730 osoba pozitivnih na koronavirus.

 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je u subotu da je u protekla 24 sata u županiji 12 novooboljelih od Covida-19.

 U županiji su u ovom trenutku ukupno 93 osobe zaražene koronavirusom, od kojih je 11 pod nadzorom liječnika u bolnici. Pod mjerom samoizolacije u toj županiji trenutno je 349 osoba.