Prijava

Vaša prijava

U Zagrebačkoj županiji 54 nova slučaja zaraze, još jedan razredni odjel u samoizolaciji

[]

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestio je u ponedjeljak da su u toj županiji potvrđene 54 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla.

Od 54 novooboljele osobe, 17 su kontakti prethodno oboljelih, jedan je slučaj povezan s bolničkim ustanovama, dva slučaja uz privatne proslave, za osam slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 26 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 32 osobe.

Umrla osoba je iz Kloštar Ivanića.

U osnovnoj školi u Dugom selu jedan je razredni odjel u samoizolaciji nakon što je učeniku potvrđena zaraza koronavirusom, a samoizolacija je određena i učenicima jednog razreda osnovne škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog djelatnika, navodi se u priopćenju Zagrebačke županije. 

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju građane da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.