Prijava

Vaša prijava

Pogledajte nove brojke zaraženih po županijama, stanje baš i nije dobro

[]

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavjestio je javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj  populaciji potvrđeno šest novih slučajeva bolesti COVID-19, i to dva na području Koprivnice, dva u Križevcima i dva u Đurđevcu.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 70 slučajeva oboljenja, četiri su se osobe oporavile od bolesti COVID-19,  a na bolničkom liječenju je ukupno 28 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 328 slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se trenutno nalazi 160 osoba.

Sedam pozitivnih u Požeško-slavonskoj županiji

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 87 slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19), 75 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 12 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 315 osoba, a ukupno je testirano 10.973 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 187 uzoraka, od kojih je 7 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

20 pozitivnih u Istarskoj županiji

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 327 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 20 pozitivnih osoba s područja županije. Kod 11 osoba radi se o uvezenim slučajevima (Rijeka , Zagreb, Osijek, srednja
Dalmacija, Republika Srbija. U najvećem broju radi se o studentima koji su se vratili sa školovanja. Kod šest osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Za tri osobe je u tijeku epidemiološka obrada. Jedna od osoba je zdravstvena djelatnica (liječnica obiteljske medicine u Buzetu).

Trenutno je u tijeku epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera, dekontaminacija prostora i u mjerama samoizolacije je za sada 30 osoba. Izliječene su 2 osobe. Trenutno je 51 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 169 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 27 novooboljelih 

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji dvadeset i sedam je novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o šest osoba s područja grada Siska, šest osoba s područja grada Petrinje, šest osoba s područja grada Popovače, pet osoba s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina. Jednoj osobi s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja općine Sunja te jednoj osobi s područja općine Dvor, priopćio je županijski stožer.

16 novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Novih 16 koronavirusom zaraženih osoba bilježi u zadnja 24 sata Vukovarsko-srijemska županija, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Šestero novozaraženih je iz Vinkovaca, troje iz Novih Jankovaca te po jedna osoba iz Starih Mikanovaca, Bapske, Ćelija, Ivankova, Gunje, Đeletovaca i Vrbanje.

Trenutno su 22 osobe hospitalizirane, dok se u samoizolaciji nalazi njih 1115.

U zadnja 24 sata testirano je 149 osoba, pa je dosad na području županije ukupno testirano 14.711 osoba.

51 novi slučaj zaraze

Na području Zagrebačke županije evidentiran je 51 novi slučaj zaraze koronavirusom: 11 iz Zaprešića, devet iz Velike Gorice, pet iz Jastrebarskog, po četiri iz Dugog Sela i Rugvice, po dvoje iz Samobora, Svetog Ivana Zeline, Svete Nedelje i Bistre; te po jedna osoba iz Ivanić-Grada, Vrbovca, Brdovca, Pušće, Dubravice, Klinča Sela, Stupnika, Krašića, Kloštar Ivanića i Brckovljana. Izliječeno je 20 osoba, trenutno je aktivno 839 slučajeva.