Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci iz županija: Velik broj novozaraženih i rekordi posvuda

['koronavirus']

Zagrebačka županija

Novih 111 slučajeva zaraze koronavirusom i dvije umrle osobe bilježi u zadnja 24 sata Zagrebačka županija, u kojoj je trenutno 941 aktivni slučaj zaraze.

Iz županije su u četvrtak priopćili kako su među novozaraženima 25 kontakti ranije oboljelih, dva slučaja povezana su s bolničkim ustanovama, jedan s domom za starije.

Za 34 nova slučaja zaraze još uvijek je nejasna epidemiološka situacija, a ostali su povezani s radnim mjestom i privatnom proslavom ili su uvezeni slučajevi. 

Umrle su dvije zaražene osobe, u općinama Brdovec i Pušća. 

Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda s područja županije - jednom razredu srednje škole u Velikoj Gorici te jednom iz osnovne škole s područja Samobora, kao i dvama razredima osnovne škole na području Svetog Ivana Zeline.

Osječko-baranjska županija

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umrle su dvije pacijentice, a u posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije ukupno je 125 novozaraženih osoba, najviše dosad u jednom danu, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite.

U Respiracijskom centru osječkog KBC-a umrle su 81-godišnja pacijentica iz Ivanovca i 86-godišnjakinja iz Bilja, a obje su imale i druga teža oboljenja, priopćeno je iz Stožera.

U protekla 24 sata u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 470 uzoraka, od kojih je 125 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novozaraženih, njih 62 je s osječkog područja, a potom 15 s područja Belišća i osam iz Đakova. 

Na liječenju u osječkom KBC-u trenutno se nalaze 63 osobe oboljele od virusa COVID-19 od kojih je 12 na respiratoru, a šest je oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice, napominju u Stožeru.

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 301 novi kontakt oboljelih osoba, pa se na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2931 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a među novozaraženima je osmero zdravstvenih djelatnika Opće bolnice Bjelovar, priopćili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tako je trenutno zaraženo 129 osoba koronavirusom, a u samoizolaciji se nalazi 979 osoba.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o sedam muških i devet ženskih osoba iz Dubrovnika (njih 13 ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i 11 ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Ploča (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Vela Luke (svima utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena ep. veza) i jednoj muškoj osobi iz Slivnog (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 15 osoba: sedam iz Dubrovnik, četiri iz Metkovića te po jedna iz Kule Norinske, Ploča, Korčule i Vela Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 17 584 uzorka.

Istarska županija

U Istri je u protekla 24 sata potvrđen 41 novi slučaj zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima, točnije njih 19 iz Rijeke, osam iz Zagreba, četvero iz Slavonije te po jedan slučaj uvezen iz središnje Dalamcije i Međimurja. Za osam osoba je u tijeku epidemiološka obrada.

Krapinsko-zagorska županija

Od 21. listopada u 14 sati evidentirano je 86 novih osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivnih na koronavirus.

Radi se osobama s prebivalištem na području sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (2), Grad Krapina (19), Grad Oroslavje (1), Grad Pregrada (10) Grad Zabok (2), Grad Zlatar (3), Općina Bedekovčina (5), Općina Desinić (2), Općina Đurmanec (7), Općina Gornja Stubica (2), Općina Hum na Sutli (1), Općina Konjščina (4), Općina Krapinske Toplice (1), Općina Kumrovec (1), Općina Lobor (1), Općina Marija Bistrica (4), Općina Mihovljan (1), Općina Petrovsko (2), Općina Radoboj (10), Općina Stubičke Toplice (2), Općina Sveti Križ Začretje (2), Općina Tuhelj (1), Općina Veliko Trgovišće (1) i Općina Zlatar Bistrica (2).

Među novooboljelim osobama 72 su testirane 19. listopada, a njih 14 20. listopada. Ukupno su pristigla i 162 negativna nalaza, od čega se 106 odnosi na uzorke uzete 19. listopada te 56 na uzorke uzete 20. listopada. Još se uvijek čekaju rezultati za 30 uzoraka od 19. listopada, 324 nalaza od 20. listopada te za 320 uzorka od 21. listopada.

Ozdravile su dodatne 54 osobe te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 544. U samoizolaciji se nalazi 1478 osoba.

Primorsko-goranska županija

U PGŽ danas su 73 novozaražene osobe, a 16 je osoba ozdravilo. Na području PGŽ-a su trenutno 303 aktivna slučaja COVID-19 bolesti, a 779 osoba je u samoizolaciji.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 57 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata evidentirano 57 novorazaženih osobe koronavirusom. 

{"RELATED":3910192}

Kako u dnevnom izvješću javlja Županijski stožer civilne zaštite, riječ je o 27 osoba s područja grada Siska, 17 osoba s područja Petrinje, pet s područja Popovače, tri osobe s područja općine Sunja, dvije osobe s područja Kutine, te po jednoj osobi s područja Gline, Hrvatska Kostajnica i Dvora.

Stožer apelira na sve žitelje županije da se i nadalje pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite. 

Vukovarsko-srijemska županija

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izvijestio je o 49 novih pozitivnih osoba na COVID-19.

Devet novooboljelih je iz Vukovara, osam iz Županje, sedam iz Ivakova, petero iz Vinkovaca, troje iz Tovarnika, po dvoje iz Novih Jankovaca i Retkovaca te po jedna osoba iz Borova Sela, Bošnjaka, Cerne, Đeletovaca, Gunje, Komletinaca, Lovasa, Markušice, Nuštra, Petrovaca, Sotina, Strošinaca i Vođinaca.