Prijava

Vaša prijava

Muškarci u Hrvatskoj sve češće ubijaju svoje partnerice. Majka iz Susedgrada samo je zadnja u nizu

['hrvatska', 'ubojstva', 'zene']

Nedavno je javnost potresla tragedija koja se dogodila u zagrebačkom Susedgradu kada je policajac iz službenog pištolja ubio suprugu pa presudio sebi. Ranije istog mjeseca dogodilo se još jedno ubojstvo.

Prema statistikama Ministarstva unutarnjih poslova u prvih devet mjeseci ove godine ubijene su četiri žene. No, u listopadu su se dogodila još dva ubojstva tako da je ukupni broj žena koje su skončale od ruke svojih partnera, šest.

Lani su partneri u cijeloj godini ubili toliko žena na području Hrvatske.

Udio ubojstava žena od strane intimnih partnera u odnosu na ukupan broj ubojstava žena je 30,8 posto dok je prošle godine iznosio 48,6 posto, kažu u MUP-u.

Policija napominje kako ohrabruje žrtve i građane koji imaju saznanja o nasilju da svoja saznanja prijave policiji.

Žurna intervencija može se zatražiti pozivom na 192, dok se saznanja mogu dostaviti putem on-line aplikacije za prijavu zlostavljanja djece Red Button ili putem elektronske pošte nadležne policijske uprave.

U Zagrebu ubio ženu pa sebe

Policijska uprava zagrebačka je izvijestila o tragediji koja se dogodila u srijedu 20. listopada oko 20.30 sati na području Susedgrada.

Naime, u stanu su se posvađali supružnici, a potom je 43-godišnjak vatrenim oružjem usmrtio 37-godišnjakinju nakon čega je počinio samoubojstvo, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Muškarac je bio policajac, a ubojstvo i samoubojstvo je počinio službenim pištoljem.

{"RELATED":3910298}

Ubio ženu u Koprivnici

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko - križevačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 83-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.

Sumnja se da je osumnjičenik 14. listopada, u jutarnjim satima u Koprivnici u Omladinskoj ulici u obiteljskoj kući oštrim predmetom zadao više ubodno-reznih rana bivšoj 79-godišnjoj supruzi, od kojih je na mjestu preminula, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

{"RELATED":3906180}

Ubio ženu u Malom Lošinju pa se ubio skočivši kroz prozor

U Malom Lošinju, u Ulici Josipa Kašmana, muškarac je 14. rujna ubio ženu, a potom presudio sebi skočivši kroz prozor stana.

Riječ je o paru starije životne dobi koji se prije nekoliko godina doselio u zgradu.

{"RELATED":3885852}

Ubio ženu pa sebe u Cetingradu

Na kućnom pragu u Cetingradu je 16. lipnja 37-godišnjak iz vatrenog oružja ubio godinu dana mlađu suprugu, a potom je presudio sebi, izvijestila je tada Policijska uprava karlovačka.

{"RELATED":3834680}

Ubio ženu u Zaprešiću

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 31-godišnjaka kojeg tereti za ubojstvo supruge i bludne radnje na štetu svoje maloljetne pastorke.

Tužiteljstvo je priopćilo kako okrivljenika tereti da je 22. ožujka oko dva sata u obiteljskoj kući u Zaprešiću rukama uhvatio suprugu za vrat i snažno stiskao sve dok nije izgubila svijest.

Iako je njezina maloljetna kćer pozvala policiju te je oštećenica prevezena u bolnicu, ona je zbog zadobivenih ozljeda preminula 29. ožujka, izvijestio je DORH.

{"RELATED":3888148}

U Piškorovcu ubio ženu

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 36-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i povrede djetetovih prava.

Okrivljenog 36-godišnjaka optužnicom se tereti da je 16. veljače 2020. u kući u Piškorovcu, s ciljem da usmrti svoju izvanbračnu suprugu koju je ranije zlostavljao. Rukama ju je više puta udario po tijelu, a potom joj nožem zadao ubod u predio lijevog kuka, priopćio je DORH.

{"RELATED":3817184}