Prijava

Vaša prijava

U Zagrebu nevjerojatnih 976 novih slučajeva zaraze! U nekoliko županija srušen dnevni rekord

['bolest', 'pandemija', 'virus', 'koronavirus']

U subotu je u Hrvatskoj oboren rekord broja novozaraženih; zabilježena su 2242 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9745.

Među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta, priopćio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Preminulo je 16 osoba.

Polako pristižu podaci lokalnih stožera za nedjelju.

BRODSKO- POSAVSKA ŽUPANIJA

U Brodsko-posavskoj županiju u protekla 24 sata je 59 novooboljelih od Covida-19 s prebivalištem u županiji, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u nedjelju županijski stožer Civilne zaštite.

Iz Županijskog stožera su potvrdili da je ovo najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu. U slavonskobrodskoj bolnici umro je 54-godišnji muškarac.

Stožer je potvrdio i dva slučaja zaraze koronavirusom osoba koje nemaju prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji, ali su testirane u Slavonskom Brodu.

OSJEČKO- BARANJSKA ŽUPANIJA

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 496 uzoraka od kojih je 163 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše, 61 novooboljela osoba je iz Osijeka, 12 iz Đakova, 10 iz Čepina, a po šest je iz Belišća, Tenje, Višnjavca i Antunovca. Po pet novooboljelih osoba prebivalište ima u Našicama, Donjem Miholjcu i Dalju, a po tri u Belom Manastiru, Valpovu i Josipovcu. Po dvije zaražene osobe zabilježene su u Bilju, Sarvašu, Veliškovicma, Viškovcima, Marijancima i Ivanovcu. Po jedna zaražena osoba zabilježena je u 20 naselja, Aljmaš, Beničanci, Brođanci, Črnkovci, Draž, Đurđenovac, Golinci, Kneževi Vinogradi, Koška, Lug, Paljevina, Piškorevci, Rakotovica, Samatovci, Semeljci, Strizivojna, Šag, Tomašanci, Vardarac, Zmajevac.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u samoizolaciju je stavila 31 kontakt oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 3157 osoba.

U KBC-u Osijek hospitalizirane su 74 osobe oboljele od koronavirusa, a 16 je na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna ženska osoba iz Višnjevca, 1944. godište, a osim COVID-a 19 imala je i niz drugih kroničnih bolesti.

U Općoj županijskoj bolnici Našice na bolničkom liječenju nalazi se 10 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i to putem dojave na području Osijeka za jednu osobu i dojava se pokazala opravdanom te je utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Napravili su još 41 provjeru osoba u samoizolaciji kod kojih nije bilo kršenja propisane mjere.

SPLITSKO- DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 526 obrađenih testova danas je 99 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 60, Kaštela i Omiša po šest, iz Podstrane, Dugog Rata i Solina po četvero, iz Klisa troje, iz Jelse dvoje te po jedan iz Sinja, Trilja, Trogira, Dicma, Marine, Okruga, Pučišća, Segeta, Sutivana Zadvarja.

Od ukupnog broja novooboljelih 61 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 2064 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 56 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednja 24 sata je 149 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima u gradovima njih 29 je u Velikoj Gorici, 21 u Samoboru, 20 u Dugom Selu, 13 u Svetom Ivanu Zelini, sedam u Svetoj Nedelji, 12 u Zaprešiću, 10 u Jastrebarskom.  Među novozaraženima u općinama ih je11 u Rugvici, sedam u Brdovcu i četiri u Bistri.

U posljednja 24 sata u Županiji je sedam osoba izliječeno. Trenutno je aktivan 1321 slučaj.

Samoizolacija je propisana dijelu učenika tri razreda osnovne škole na području Samobora zbog pozitivnog djelatnika, dijelu učenika tri razreda te 7 djelatnika Srednje škole u Samoboru zbog pozitivnog djelatnika, dijelu učenika i jednom djelatniku osnovne škole na području Dugog Sela zbog pozitivnog djelatnika, učenicima tri razreda osnove škole na području Velike Gorice zbog pozitivnog učenika i djelatnika, jednom razredu srednje škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog učenika i jednom razredu osnovne škole na području Vrbovca zbog pozitivnog djelatnika.

Odlučeno je da će od petka, 23. listopada, Županijski stožer civilne zaštite svim organizatorima društvenih okupljanja na području Zagrebačke županije, bez obzira jesu li u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na kojima se očekuje više od 50 ljudi uskratiti izdavanje suglasnosti. 

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

Od početka pandemije u Županiji je ukupno evidentirano 2130 osoba s Covidom-19, izliječene su 783 osobe, a 26 osoba je umrlo.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije 13 je novooboljelih osoba od koronavirusa i to 10 s područja Grada Zadra te po jedna sa područja Biograda, Pakoštana i Sv.Filipa i Jakova.

Među novozaraženima je devet ženskih i četiri  muške osobe i svi su srednje i mlađe životne dobi. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 229 uzoraka, a u samoizolaciji i izolaciji je 560 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 11 bolesnika od kojih je dvoje na respiratoru. U Specijalnoj bolnici Biograd na Moru hospitalizirano je troje bolesnika oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

ŠIBENSKO- KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 36 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 17 korisnika i 3 djelatnika Cvjetnog doma u Šibeniku, tri osobe s prebivalištem na području Šibenika, pet osoba s prebivalištem u Kninu, dvije iz Skradina, te po jedna osoba iz Bilica, Pirovca i Vodica. Većina oboljelih su kontakti već poznatih oboljelih osoba. Imamo i tri osobe pozitivne na SARS-CoV-2 virus iz drugih županija koje borave na našem području.

Na žalost, na odjelu infektologije šibenske bolnice danas je preminula još jedna osoba. Riječ je o devedesetdvogodišnjem muškarcu s područja grada Vodica.

Trenutno je 118 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Osam osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 32 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 291 osoba.

GRAD ZAGREB

U protekla 24 sata u NZJZ "Dr. Andrija Štampar" provedeno je 1465 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu je 24. listopada do 20.00 sati zabilježeno 976 novooboljelih osoba (757 sa prebivalištem i 219 osoba s boravištem u Gradu Zagrebu). Služba za epidemiologiju obradila je 337 oboljelih osoba. Od navedenog, 199 je od prethodnih dana, a 138 osoba od 24. listopada. Mjera samoizolacije izrečena je za 527 osoba.  

U tri doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 13 korisnika i jedne zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik, na žalost, preminuo tijekom hospitalizacije.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i jedne kuharice pet osnovnih škola te 26 učenika 12 srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 25 učenika i tri nenastavna djelatnika osnovnih te za 572 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 25 osoba.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 2987 aktivnih slučajeva, a 8128 osoba nalazi se u samoizolaciji.

VUKOVARSKO- SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata je 51  nova pozitivna osoba na COVID-19 i to 11 osoba iz Vinkovaca, pet iz Vukovara, pet iz Županje, pet iz Ilače, četiri  iz Ivankova, tri iz Gradišta, po dvoje iz Jarmine, Rokovaca, Tovarnika te po jedan iz Andrijaševaca, Borova, Bošnjaka,  Bršadina, Donjeg Novog Sela, Markušice, Pačetina, Rajevog Sela, Slakovaca, Starih Jankovaca, Tordinaca te jedans s boravištem izvan županije.

Preminulih osoba nema.
 
Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1574, od kojih je 1205 osoba izliječeno, a ukupno je 20 preminulih osoba.
 
Trenutno je u županiji 25 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.
 
U protekla 24 sata testirana je 221 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 15830.
 
U samoizolaciji na području županije je 1070 osoba.  
 
Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 radnika iz sustava zdravstva (četiri liječnika, osam medicinskih sestara/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i pet nezdravstvenih radnika).
 
U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 44 radnika (11 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, jedan drugi zdravstveni radnik i 11 nezdravstvenih radnika).

KOPRIVNIČKO- KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 10 novih slučaja bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

U Općoj bolnici Koprivnica preminula je jedna osoba iz opće populacije s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet i liječila se uz potporu mehaničke ventilacije.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 140 slučajeva  bolesti COVID-19, sedam osoba se oporavili, a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 452 slučajeva bolesti COVID-19.

KRAPINSKO- ZAGORSKA ŽUPANIJA 

U protekla 24 sata evidentirano je 120 novih osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivnih na koronavirus.

Radi se osobama sa prebivalištem sa sljedećih jedinica lokalne samouprave: iz Krapine 15, iz Desinića 12, iz Pregrade 11, iz Zlatara, Huma na Sutli po sedam, iz Zaboka, Bedekovčine, Đurmaneca, Krapinskih toplica po šestero, iz Oroslavja i Donje Stubice po petero, iz Budinšćine, Marije Bistrice i Radoboja po četvero, po troje iz Lobora, Svetog Križa Začretje i Zlatar Bistrice, iz Jesenja, Konjščine, Petrovskog i Velikog Trgovišća po dvoje te po jedan noozaraženi iz Kumrovca, Mača, Mihovljana, Novog Golubovca i Tuhelja. 

Pristiglo je i 166 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 401 uzorak.

Ozdravilo je dodatnih 38 osoba te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 748. U samoizolaciji se nalazi 1.397 osoba.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 329 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 47 novozaraženih osoba s područja županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima; njih 27 iz Rijeke, dvoje iz Zagreba, troje iz Slovenije i jedan iz Italije. 

Za sedam osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, ili o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, a u sedam slučaja je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječeno je sedam osoba. Trenutno je 211 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 606 osoba.

DUBROVAČKO- NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 36 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o 16 osoba iz Dubrovnika, od kojih 13 ima utvrđenu epidemiološku vezu, 8 osoba iz Župe dubrovačk,  pet osoba iz Smokvice, tri osobe iz Konavala, dvije osobe iz Vela Luke te jedna osoba iz Dubrovačkog primorja te jedan muškarac koji nema prebivalište na području županije.

Izliječeno je 20 osoba -  deset iz Dubrovnika, osam iz Metkovića te po jedna iz Konavala i Ploča.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na koronavirus.

U posljednja 24 sata obrađeno je 164 uzorka, a od  početka pandemije analizirano je ukupno 18 095 uzoraka.

U samoizolaciji su 774 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 89 slučajeva kršenja samoizolacije.

POŽEŠKO- SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 140 slučajeva zaraze koronavirusom, 124 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano.

U samoizolaciji se ukupno nalazi 526 osoba, a testirano je ukupno njih 11.647. Na posljednjem testiranju obrađena su 134 uzorka, od kojih je 17 pozitivnih. 

SISAČKO- MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan novooboljele su 83 osobe od zarazne bolesti COVID-19. To je ujedno i rekordni broj novozaraženih u jednom danu za ovu županiju. 

Riječ je o 36 osoba s područja grada Kutine, 18 osoba s područja grada Petrinje, 14 osoba s područja grada Siska, 12 osoba s područja grada Popovače te po jednoj osobi s područja grada Novske,  s područja grada Gline i s područja općine Martinska Ves.

PRIMORSKO- GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko- goranskoj županiji danas je 60 novozaraženih osoba. Na području županije trenutno je 566 aktivnih slučajeva. Ukupno je testirano 569 osoba.

U skupini zaraženih su dvoje umirovljenika, petero je djece koja pohađaju osnovnu i srednju školu, te 53 radno aktivne osobe među kojima je 12 studenata. Ozdravilo je 26 osoba.