Prijava

Vaša prijava

Županije prijavljuju novozaražene: U Zagrebačkoj čak 235 novih slučajeva, najgore do sada

['bolest', 'pandemija', 'virus', 'koronavirus']

U Hrvatskoj je u ponedjeljak zabilježeno 828 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 3973 testiranih, a 15 osoba je umrlo, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je trenutno 10.919, a među njima 864 pacijenata je na bolničkom liječenju. Na respiratoru je 65 pacijenata. 

U samoizolaciji je trenutno 26.730 osoba.

Evo kako stoje pojedine županije po broju novozaraženih.

{"GALLERY":2760566}


ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, u posljednja 24 sata zabilježeno je novih 235 osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima najviše ih je u Velikoj Gorici - 51 osoba, zatim 35 u Jastrebarskom, 27 u Zaprešiću, 22 u Dugom Selu, 15 u Samoboru, osam u Vrbovcu, sedam u Svetom Ivanu Zelini, troje u Svetoj Nedelji i šest u Ivanić-Gradu.

Što se tiče općina, najviše ih je u Bistri 13, po devet u Brckovljanima, Rugvici i Brdovcu, sedam u Jakovlju, četiri u Klinča Selima, po troje u općinama Luka i Stupnik te po jedan u Pisarovini, Krašiću, Pokupskom i Bedenici.

Samoizolacija je propisana za ukupno četiri razreda u dvije osnovne s područja Zaprešića te po jedan razred srednje škole u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu.

Trenutno je aktivno 1556 slučajeva.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebno vode računa o socijalnoj distanci.

Također, poziva ih da izbjegavaju putovanja. "Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana", poručili su iz Stožera.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata je zabilježeno 11 novozaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 487 osoba, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji je ukupno evidentirano 971 oboljelih od Covida-19.

Međutim, iz županijskog Stožera CZ naglašeno je da je u ukupnom broju pozitivnih slučajeva bilo i 18 osoba koje nemaju prebivalište u Karlovačkoj županiji.

ŠIBENSKO- KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 120 slučajeva, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je troje korisnika i dvije djelatnice Cvjetnog doma u Šibeniku.

Aktivno je 120 slučajeva, a 11 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovana su 43 uzorka za testiranje na koronavirus, a pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 311 osoba.

DUBROVAČKO- NERETVANSKA ŽUPANIJA

Nova tri slučaja zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Dubrovačko-neretvanska županija, u kojoj je 16 osoba izliječeno, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su dvije ženske osobe iz Dubrovnika, od kojih je za jednu utvrđena epidemiološka veza, te jedna ženska osoba iz Konavala s utvrđenom epidemiološkom vezom.

Među 16 izliječenih njih 13 je iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića te jedna iz Stona.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 19 osoba.

U samoizolaciji je 812 osoba, a u zadnja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, ukupno 89 od početka pandemije.

Od jučer je obrađeno 149 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 18.244.

ZADARSKA ŽUPANIJA

U Zadarskoj županiji u posljednja 24 sata je 20 novozaraženih koronavirusom, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima ranije oboljelih, dok je jedna osoba umrla, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

U Općoj bolnici u Zadru noćas je umrla 76-godišnja žena, i to je ukupno deseti pacijent zaražen koronavirusom od početka epidemije koji je umro u Zadarskoj županiji.

Među novozaraženima 12 ih je iz Zadra, dvoje iz  Sukošana te po jedna osoba s područja Nina, Kolana na otoku Pagu, Posedarja, Sv. Filipa i Jakova, otoka Vira i Vrsi. 

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 169 uzoraka, pod nadzorom je 591 osoba, a ukupno je u ovom trenutku u županiji 239 aktivnih slučajeva.

Na Covid odjelima zadarske Opće bolnice hospitalizirano je 12 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je troje bolesnika s lakšim simptomima. 

Službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

SPLITSKO- DALMATINSKA ŽUPANIJA

Nove 43 koronavirusom zaražene osobe bilježi u zadnja 24 sata Splitsko-dalmatinska županija, priopćio je županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo i potvrdio da je od posljedica zaraze umrla 17-godišnja djevojka.

"Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina koja je bila pozitivna na covid infekciju", navode u ponedjeljak iz Zavoda.

U zadnja 24 sata obrađena su 172 testa na Covid-19, a zaraza je potvrđena za nove 43 osobe.

Od ukupnog broja zaraženih, 26 osoba su kontakti ranije oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 2077 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 65 pozitivnih osoba, a šest osoba je na respiratoru.

BJELOVARSKO- BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 58 novozaraženih koronavirusom, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najveći broj zaraženih, njih 50, je s područja Bjelovara. Dvije novozaražene osobe su iz općine Kapela, a po jedna novozaražena osoba s područja Garešnice i Čazme te općina Rovišće, Veliki Grđevac,  Zrinski Topolovac i Nova Rača.

U samoizolaciji se nalazi 956 osoba.

ISTARSKA ŽUPANIJA 

S obzirom na uobičajeno nedjeljno manje testiranja na koronavirus, u Istri su u zadnja 24 sata potvrđena samo tri slučaja zaraze, od kojih je jedan vezan za osobu koja se zarazila u BiH.

{"RELATED":3912746}

"Naravno da nedjeljom ima puno manje ispitanih uzoraka te shodno tome i daleko manji broj novozaraženih. Pravo stanje znat ćemo sutra", poručio je u ponedjeljak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. 

Neovisno o tome, građane u županiji Kozlevac je pozvao na pridržavanje svih epidemioloških mjera, "želimo li u Istri ponovno imati dobru epidemiološku situaciju".

Izvijestio je kako je u zadnja 24 sata istarski Zavod za javno zdravstvo na covid-19 testirao samo 45 uzoraka briseva.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za tri osobe, a kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, odnosno boravku u  BiH, kazao je Kozlevac.

Jednoj osobi virus je utvrđen prilikom dolaska na hitni prijem u pulsku Opću bolnicu radi drugih zdravstvenih tegoba, a za treću zaraženu osobu epidemiološka obrada još je u tijeku.  

U međuvremenu je izliječeno 11 osoba, a trenutno je u Istri 204 na koronavirus pozitivnih osoba, od kojih je njih osam hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici.

Pod mjerom samoizolacije je 649 osoba.

PRIMORSKO- GORANSKA ŽUPANIJA

Na području Primorsko-goranske županije u protekla 24 sata potvrđeno je 25 novooboljelih od Covida-19, a isto toliko osoba je i ozdravilo, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite.

Tijekom proteklog dana testirano je 228 osoba.

{"RELATED":3912642}

U ovom trenutku u Primorsko-goranskoj županiji je ukupno 544 oboljelih osoba od Covid-19, naveli su iz Epidemiološke  službe županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

SISAČKO- MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 12 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Među 12 novozaraženih šest osoba je s područja Petrinje, te po jednoj osobi s područja Siska, Popovače te općina Gvozd, Sunja, Martinska Ves i Lekenik.