Prijava

Vaša prijava

U ZG županiji zaraza ušla u dva doma i rehabilitacijski centar: 10 razreda poslano u samoizolaciju!

['bolest', 'zaraza', 'broj', 'zagrebacka-zupanija', 'koronavirus']

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata je 62 novozaraženih koronavirusom, podatci su županijskog Zavoda za javno zdravstvo, izvijestio je u utorak Županijski stožer civilne zaštite.

Od 62 novozaraženih, najviše ih je u Velikoj Gorici - 11, po devet u Samoboru i Zaprešiću, šest u Dugom Selu, po pet u Svetoj Nedelji i Jastrebarskom te dvoje u Vrbovcu. Što se tiče općina, po troje zaraženih je u Brdovcu i Pušći, po dvoje u Brckovljanima i Rugvici te po jedan u općinama Bistra, Luka, Klinča Sela, Pisarovina i Kloštar Ivanić. 

Samoizolacija je propisana po jednom razredu srednjih škola u Dugom Selu, Zaprešiću, Jastrebarskom i Samoboru, dva razreda srednje škole u Velikoj Gorici te po jednom razredu osnovnih škola u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Samoboru i Zaprešiću. 

{"RELATED":3913316}

Također, u Dugom Selu došlo je do proboja virusa u dva doma za starije i nemoćne te u jedan odjel centra za rehabilitaciju.

Stožer civilne Zagrebačke županije podsjeća da su od danas na snazi nove epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije. 

{"RELATED":3913212}

U Zagrebačkoj županiji trenutno je aktivno 1618 slučajeva Covida-19.

Od početka epidemije u toj županiji evidentirano je 2427 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječene su 783 osobe, a 26 osoba je umrlo.