Prijava

Vaša prijava

Novi podaci po županijama: U Zagrebu 554 novozaraženih, u Vukovaru dvije osobe preminule

['hrvatska', 'koronavirus']

Drugi val koronavirusa sa sobom svaki dan nosi sve veći broj novozaraženih osoba. Tako je u Hrvatskoj zadnjih dana svakodnevno preko 3000 novih slučajeva zaraze. O postrožavanju mjera još se razgovara.

{"RELATED":3925516}

Evo kakvo je stanje danas po županijama:

U Gradu Zagrebu 554 novooboljele osobe 

Ukupanbroj novooboljelih osoba u gradu Zagrebu je prema podacima HZJZ-a 554. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a Dr. Andrija Štampar obavljeno je 1357 testiranja na SAS-CoV-2, od čega je 529 nalaza bilo pozitivno. Mjera samoizolacije izrečena je za 1307 osoba. Od 774 obrađene pozitivne osobe 277 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 303 osobe su kontakti pozitivnih osoba, a četiri osobe doputovale su iz BiH, Velike Britanije i SAD-a.

37 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 42 osobe obrada je još u tijeku. U pet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 14 korisnika, dvije zdravstvene i jedne nezdravstvene djelatnice, a tri su korisnika nažalost preminula. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 18 učenika i pet nastavnika osnovnih škola te 20 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 411 učenika osnovnih te 424 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba. Trenutno je u gradu Zagrebu 3539 aktivnih slučajeva.

U Zagrebačkoj 208 novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa je oboljelo 208, a ozdravilo 158 osoba, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Najveći broj novih slučajeva zabilježen je u Velikoj Gorici - 41,  Samoboru - 23, Brdovcu - 19) i Dugom Selu - 18. Trenutno je u Zagrebačkoj županiji aktivno 2620 slučajeva Covida-19. Samoizolacija je propisana učenicima sedam razreda osnovnih škola s područja Zagrebačke županije.

U Karlovačkoj 100 novih slučajeva, preminula jedna osoba

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 100 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od čega su 14 korisnicjednog Obiteljskog doma za stare i nemoćne.Od ostalih 86 osoba s područja Karlovaca su 33, Ozalj 3, Ogulin 11,Slunj 3, Duga Resa 8, Vojnić 6, Draganić 5, Plaški 1, Josipdol 2,Tounj 3,Bosiljevo 2, Lasinja 3,Krnjak 1, Saborsko 1, Cetingrad 2, Žakanje 2. Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 1950 osoba. U samoizolaciji se nalazi 817 osoba. OB Karlovac 14.11.2020. Na bolničkom liječenju je 45 pacijenata, 4 su na respiratoru, 5 je novoprimljenih, 6 otpuštenih s bolničkog liječenja, 1 preminula ženska osoba u dobi od 82 godine. OB Ogulin: Na COVID odjelu leži 21 bolesnika. U samoizolaciji je 25 djelatnika bolnice.

U Sisačko-moslavačkoj 61 novooboljela osoba

U Sisačko-moslavačkoj županiji u posljednja 24 sata je zabilježena 61 novooboljela osoba od Covida-19, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima po 12 osoba je s područja Petrinje i Gline, po 11 iz Kutine i Siska, osam osoba je iz Popovače, tri iz općine Topusko, dvije iz Novske, te po jedna novozaražena osoba iz općine Jasenovac i općine Velika Ludina.

Županijski Stožer apelira na stanovnike županije da se pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

U Bjelovarsko-bilogorskoj dvije osobre umrle

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Očekuju se nalazi za još 156 testiranih osoba jučer u COVID ambulanti u Bjelovaru.

Sedam novozaraženih je iz Čazme, tri novozaražene osobe su iz Daruvara, dvije novozaražene osobe iz  Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja Garešnice i općina Berek, Ivanska, Rovišće, Štefanje, Končanica i Nova Rača.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 25  pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih troje na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 936 osoba.

Dvije osobe umrle su s koronavirusom, što je ukupno 32-oje umrlih od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije, navode iz županijskog Stožera.

Primorsko-goranska ima 240 novozaraženih, jedna osoba umrla

U Primorsko-goranskoj županiji u subotu je 240 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

 U proteklom danu ozdravila je 121 osoba, pa je u županiji 1529 aktivnih slučajeva. Tijekom protekla 24 sata testirano je 1155 osoba.

 Udio starijih osoba među oboljelima je 15 posto i ne raste, što epidemiolozi ocjenjuju izuzetno važnim i dobrim pokazateljem. U KBC Rijeka se nalazi 76 oboljelih osoba od Covida-19, među kojima su devet na respiratoru.

U Istarskoj 77 novozaraženih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 407 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 77 novozaraženih osoba s područja županije. Za 63 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 6 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (5), Bosna i Hercegovina (1). U epidemiološkoj obradi nalazi se 8 osoba. Izliječeno je 86 osoba. Trenutno je 545 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 842 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna covid-19 pozitivna osoba (1962. godište) s pridruženom značajnom bolesti. 

U Koprivničko-križevačkoj 80 novih slučajeva

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 na području županije u općoj populaciji potvrđeno 80 novih slučajeva bolesti Covid-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku. Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 391 slučaj bolesti covid-19, 35 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 36 osoba. Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 1299 slučajeva bolesti covid-19.

U Vukovarsko-srijemskoj dvije osobe preminule

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 96 novozaraženih osoba koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

Među novozaraženima njih 26 je iz Vinkovaca, 14 iz Vukovara, sedam iz Županje, pet iz Ivankova, po četiri osobe iz Lovasa i Otoka, po tri iz Cerne, Privlake i Sotina, po dvije iz  Bogdanovaca, Markušice, Antinske Mlake, Prkovaca, Starih Jankovaca i Starih Mikanovaca te po jedna novozaražena osoba iz Cerića, Bobote, Banovaca,Gaboša, Gradišta, Gunje, Jarmine, Korođa, Nuštra, Ostova, Posavskih Podgajaca, Rokovaca, Šiškovaca, Tordinaca i Vođinaca.

U protekla 24 sata testirano je 320 osoba, u samoizolaciji se nalazi 1.180 osoba, a hospitalizirano je 60 oboljelih od Covida-19.

Od ukupnog broja pozitivnih na koronavirus u županiji, 69 je iz sustava zdravstva, među kojima je 19  liječnika i 22 medicinske sestre i tehničara, dok je u samoizolaciji još 49 radnika iz sustava zdravstva. U sustavu obrazovanja oboljelo je 24 nastavnika i 43 učenika, a u samoizolaciji je 60 nastavnika i 583 učenika.