Prijava

Vaša prijava

Županije prijavljuju novozaražene: U jednoj je u 24 sata preminulo pet osoba, virus u sve više domova

['koronavirus']

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa je oboljelo 175 osoba, a zaraza je ušla u jedan dom za starije s područja Dugog Sela gdje su pozitivna tri štićenika, dok su u jednom centru za rehabilitaciju sa šireg dugoselskog područja pozitivna četiri štićenika.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije priopćio je u ponedjeljak da je u posljednja 24 sata izliječeno 14 osoba, a trenutno je aktivno 2996 slučajeva.

Najveći broj novih slučajeva, njih 44, zabilježeno je u Velikoj Gorici, 27 je u Samoboru, 17 u Vrbovcu, 12 u Zaprešiću,  deset u Dugom Selu, devet u Svetom Ivanu Zelini, osam u Brdovcu, šest u Rugvici, po pet u Svetoj Nedelji, Dubravi i Rakovcu, po četiri u Jakovlju i Klinča Selu, po tri u Bistri i Brckovljanima, po dva u Mariji Gorici, Pušći i Dubravici te po jedan slučaj u Jastrebarskom, Ivanić Gradu, Stupniku, Luci, Kloštar Ivaniću i Bedenici.

Samoizolacija je propisana učenicima sedam razreda osnovnih škola i jednom razredu srednjih škola.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, od početka pandemije evidentirana je 5901 osoba, izliječeno je 2876 osoba, a 29 osoba je preminulo.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA 

U posljednja 24 sata je 50 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (po 10 osoba iz Vinkovaca i Županje, 5 iz Vukovara, po 3 osobe iz Nuštra i Soljana, po 2 iz Cerne, Vođinaca i Vrbanje, te po 1 osoba iz Babine Grede, Borova, Gaboša, Iloka, Ivankova, Jarmine, Markušice, Otoka, Posavskih Podgajaca, Račinovaca, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca i Tordinaca). Preminulo je pet osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 3249, od kojih je 2672 osobe izliječeno, a ukupno je preminulo 53 osobe.

Trenutno je u županiji 56 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 119 osoba. U samoizolaciji na području županije je 979 osoba.  

BJELOVARSKO-BILOGOSKA

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Po dvije novozaražene osobe su s područja gradova Bjelovara i Garešnice, a po jedna s područja je općina Berek, Nova Rača i Ivanska.

Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 26 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 1013 osoba. 

LIČKO-SENJSKA

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 19 je novooboljelih osoba od covid-19.

9 oboljelih osoba je s područja Gospića, 4 s područja Otočca, 3 s područja Plitvičkih Jezera te po jedna oboljela osoba s područja Novalje, Brinja i Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 14 osoba.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Na području županije potvrđeno 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 407 slučajeva bolesti COVID-19, 44 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 39 osoba, od kojih je sedam na raspiratoru. Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 1397 slučajeva bolesti COVID-19.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se dvije ženske osobe iz Metkovića. Za jednu osobu je utvrđena epidemiološka veza.

{"RELATED":3926682}


Izliječeno je 89 osoba. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 60 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedanaest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, četiri bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, šest je na invanzivnoj ventilaciji, a jedna osoba je na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađena su 33 uzorka, a u samoizolaciji je 860 osoba.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata evidentirano je 20  novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. 

U dnevnom izvješću Stožera stoji kako je riječ o 13 osoba s područja grada Siska, dvije osobe s područja Petrinje, po jednoj osobi s područja Gline, Popovače, Kutine te općina Sunja i Martinska Ves.

Iz Stožera je opetovano upućen apel građanima da se dosljedno pridržavaju svih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

ISTARSKA 

U Istarskoj županiji potvrđeno je novih 75 slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj Općoj bolnici umrla je 81-godišnja covid pozitivna osoba sa značajnim pridruženim kroničnim bolestima.  

"Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 75 novozaraženih osoba s područja županije, od toga se kod 55 osoba radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod devet osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima i to šest s područja Rijeke te tri iz Zagreba", naveli su iz istarskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi jedanaest osoba.

U međuvremenu tijekom nedjelje izliječeno je 48 osoba, trenutno je u Istri 578 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalaze 547 osoba.