Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci o zaraženima po županijama: U Zagrebačkoj 104 nova slučaja, u Osijeku najviše dosad

['koronavirus']

Evo kakvo je stanje po županijama danas: 

U Primorsko-goranskoj jedna je osoba umrla, 161 novozaraženi

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom 161 osobe, jedna je umrla, a testirano je 1135  osoba, doznaje se iz županijskog Stožera civilne zaštite i riječke bolnice.

Ozdravilo je 212 osoba, aktivnih slučajeva Covida-19 sada je 1404, što je 58 slučajeva manje u odnosu na jučer. Udjel zaraženih ili oboljelih osoba starijih od 65 godina u ukupnom broju zaraženih u manji je nego jučer i danas iznosi 10 posto.

Prema podacima iz riječke bolnice, u toj bolnici liječi se 80 ljudi oboljelih od Covida 19. U Centralnom respiracijskom centru je 13 bolesnika od kojih je 10 osoba na respiratoru.

U Zagrebačkoj županiji 104 osobe zaražene

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa je oboljelo 104 osoba, a zaraza je ušla u dom za starije s područja Kloštar Ivanića gdje je pozitivan jedan korisnik, dok je u domu za starije s područja Samobora zaraženo pet djelatnika i devet korisnika.

Izliječeno je 170 osoba,  a aktivno je 2929 slučajeva, priopćio je u utorak Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

Među novooboljelima najviše ih je, njih 33, u Velikoj Gorici, 19 u Samoboru, devet u Vrbovcu, šest u Dugom Selu, po pet u Svetom Ivanu Zelini i Brckovljanima, po četiri u Svetoj Nedelji, Zaprešiću i Jastrebarskom, po tri u Kloštar Ivaniću i Rugvici, dva u Krašiću te po jedan u Brdovcu, Stupniku, Pisarovini, Kravarskom, Pokupskom, Dubravi i Bedenici.

Samoizolacija je propisana učenicima 11 razreda osnovnih škola i jednom razredu srednje škole. U domu za starije s područja Kloštar Ivanića pozitivan je jedan korisnik, a u domu za starije s područja Samobora zaraženo je pet djelatnika i devet korisnika. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije od početka pandemije evidentirano je 6005 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Izliječeno je 3046 osoba, a 30 osoba je preminulo.

U Dubrovačko-neretvanskoj 48 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se 19 osoba iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, šest iz Konavala, po tri iz Korčule i Župe dubrovačke, dvije iz Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde, Opuzena, Ploča, Vele Luke i Zažablja te jednoj osobi koja nema prebivalište na području županije.

Ukupno su zaražene 24 osobe muškog i 24 osobe ženskog spola, a za njih 24 utvrđena je epidemiološka veza. Preminula jedna muška osoba iz Opuzena (rođ.1944.)

Izliječeno je 39 osoba: 21 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, četiri iz Župe dubrovačke, po jedna iz Konavala, Ploča i Stona te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području županije.

U Brodsko-posavskoj 26 novih slučajeva

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 9 vjerojatno pozitivnih (potvrđenih antigenskim testiranjem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (18), općina Garčin (4), općina Oriovac (2), općine Brodski Stupnik, Cernik, Gundinci, Okučani, Sibinj, Sikirevci, Velika Kopanica i Vrpolje (po 1) te 5 osoba s prebivalištem u drugim županijama i 1 osoba s prebivalištem u BiH.

U novogradiškoj bolnici preminula je jedna ženska osoba (1933. godište). Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 26.

U Osječko-baranjskoj rekord - 237 pozitivnih slučajeva

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je ukupno 650 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 237 bilo pozitivno na koronavirus, što je najveći broj zaraženih osoba u jednom danu od početka epidemije.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 59 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja gradova Osijek (76), Valpovo (32), Našice (24), Donji Miholjac (22), Đakovo (13), Belišće (11) i Beli Manastir (4). Sedam novopozitivnih su iz općine Čepin, po četiri iz općina Bizovac, Koška, Magadenovac i Viškovci, po tri Đurđenovca i Petrijevci, po dvije iz općina Bilje, Donja Motičina, Feričanci, Marijanci i Šodolovci, a po jedna s područja općina Čeminac, Darda, Draž, Drenje, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Podravska Moslavina, Punitovci, Satnica Đakovačka, Strizivojna, Trnava, Viljevo, Vladislavci i Vuka.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 205 osoba oboljelih od COVID-19, i to 168 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 34 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u Respiracijskom centru KBC-u Osijek preminule su tri osobe oboljele od COVID-19; dvije ženske osobe (iz Petlovca rođena 1935. godine i iz Sarvaša rođena 1940. godine) te muška osoba iz Valpova rođena 1941. godine. Uz COVID-19 preminuli su imali i druga teža oboljenja.

Bjelovarsko-bilogorska ima 36 novih slučajeva

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a za 94 testirane osobe nalazi se još očekuju, priopćili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 23, s područja su grada Bjelovara, po dvije s područja Daruvara i općine Rovišče, a po jedna s područja je gradova Grubišno Polje, Čazma i Garešnica te općina Sirač, Štefanje, Nova Rača, Veliko Trojstvo, Kapela i Velika Trnovitica. Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 29  pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih tri na respiratoru.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 1137 osoba.

Istarska ima 65 novih slučajeva zaraze

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 416 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 65 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 47 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 4 osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (2), Zagreb (2). U epidemiološkoj obradi nalazi se 14 osoba. Izliječeno je 78 osoba. Trenutno je 564 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

Ličko-senjska ima 17

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 17 je novooboljelih osoba od COVID-19.

13 oboljelih osoba je s područja Gospića, 2 s područja Otočca, te po jedna oboljela osoba s područja Plitvičkih jezera i Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. Ukupno je oboljelo 860 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 132 aktivnih slučaja, 697 osoba je izliječeno te 31 osoba preminula. 

Koprivničko-križevačka ima 59 novozaraženih

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno  59 novih slučajeva bolesti COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je ukupno 155 uzoraka, dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 407 slučajeva bolesti COVID-19,  40 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 37 osoba. U OB Koprivnica preminula je osoba starije životne dobi (1930. godište)  s pozitivitetom na koronavirus  koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet. Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 1456 slučajeva bolesti COVID-19.

Požeško-slavonska ima 64 nova slučaja

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u utorak je izvijestio o 64 nova slučaja zaraze koronavirusom što je najveći broj oboljelih od početka pandemije koronavirusa. Na području županije trenutno je 257 osoba  pozitivno na koronavirus. Pod nadzorom liječnika u bolnici je 28 na koronavirus pozitivnih osoba.

Preventivna mjera samoizolacije određena je za 486 osoba. U toj županiji od početka pandemije testirano je 15.191 osoba.

Sisačko-moslavačka ima 59 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 59  novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u utorak Stožer civilne zaštite. 

{"RELATED":3927476}

Prema dnevnom izvješću riječ je o 29 osoba s područja Siska, osam s područja Petrinje, po šest s područja općina Dvor i Sunja, četiri s područja Kutine, tri osobe s područja Popovače, dvije s područja Hrvatska Kostajnica te jednoj osobi s područja Novske.

Stožer apelira na žitelje županije da se dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera. 


Utorak – izvješće o broju oboljelih do 10 h

Sretan Uskrs !