Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci iz Županija: U Zagrebu 604 nova slučaja, zaraza ušla i u dom za psihički bolesne osobe

[]

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 269 slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19), 245 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 24 osobe su hospitalizirane.

U samoizolaciji se nalazi 500 osoba, a ukupno su testirane 15.382 osobe.

Na posljednjem testiranju obrađen je 191 uzorak, od kojih je 19 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Brodsko-posavska županija

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u srijedu o 112 novih slučajeva koronavirusa. PCR testom potvrđeno je 109 slučajeva, a tri antigenskim testom. Umrla su dva muškarca pozitivna na korona virus u dobi od 64 i 66 godina, oba su imala i druge zdravstvene probleme.

Na bolničkom liječenju trenutno je 61 osoba pozitivna na koronavirus. Devet pacijenata pri liječenju treba potporu respiratora. U samoizolaciji je 1710 osoba.

Iz stožera podsjećaju da su od danas na snazi nove epidemiološke mjere. Ograničen je broj kupaca u trgovinama i gostiju u ugostiteljskim objektima i rad ugostitelja do 22 sata.

Uz to, ograničen je broj osoba koje mogu biti na javnim okupljanjima na maksimalno 30, izuzev u slučaju kulturnih programa i sportskih natjecanja na kojima može prisustvovati do 50 osoba.

Zabranjeni su posjeti domovima za starije i nemoćne, a njihovi štićenici ne smiju napuštati domove bez posebnog odobrenja.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji u srijedu je potvrđena zaraza koronavirusom kod 166 novozaraženih, a testirane su 1143 osobe, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravile su 83 osobe, a u županiji je sada aktivno 1487 slučajeva Covida -19

Udjel zaraženih i oboljelih osoba starijih od 65 godina u ukupnom broju zaraženih je veći nego jučer, iznosi 17 posto.

U Riječkom kliničkom bolničkom centru liječi se, kao i jučer, 80 oboljelih.

Na Covid odjelima sa srednje teškim simptomima je 68 bolesnika, a u Centralnom respiracijskom centru je 12 bolesnika, od kojih je 10 osoba na respiratoru.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 111 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je ukupno 307 uzoraka, dio nalaza se još očekuje. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 498 slučajeva bolesti COVID-19, 39 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 47 osoba, od čega je šest osoba na respiratoru.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite u srijedu.

Najviše novozaraženih osoba, njih 31, s područja je grada Bjelovara, pet novooboljelih osoba s područja je grada Garešnice, tri novozaražene osobe s područja su općine Rovišće, dvije novooboljele osobe s područja su grada Grubišnog Polja, po jedna novozaražena osoba s područja je gradova Daruvar i Čazma te općina Severin, Nova Rača, Đulovac, Šandrovac i Sirač.

Na Covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 24 pacijenta, od kojih su njih tri na respiratoru.

U samoizolaciji je 1207 osoba.Jedna osoba umrla je s koronavirusom čime se dolazi do ukupno 35 umrlih osoba od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 320 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 73 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 48 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 10 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (3), Zagreb (2), Lipik (1), Srbija (2), Slovenija (1), Švicarska (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 15 osoba.

U Domu za psihički oboljele osobe Brkač, kod tri korisnika potvrđeni su pozitivni nalazi. Provodi se epidemiološka obrada i protuepidemijske mjere. Izliječeno je 64 osoba.

Trenutno je 572 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 642 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1942. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Karlovačka županija

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 58 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (obrađeno 268 nalaza).

S područja Karlovaca su 34 osobe, Ogulin 1, Slunj 3, Duga Resa 8, Draganić 1,Generalski Stol 2,Rakovica 3,Bosiljevo 1,Netretić 1,Ozalj 1, Vojnić 2 i Žakanje 1.

Ukupno su u Karlovačkoj županiji oboljele 2122 osobe.

OB Karlovac :Na bolničkom liječenju nalazi se 48 pacijenata, 7 je na respiratoru, 3 su novoprimljena, 1 premješten na Odjel abdominalne kirurgije, 1 otpušten sa bolničkog liječenja, a 1 ženska osoba u životnoj dobi od 90 godina je preminula s komorbiditetima. U samoizolaciji se nalazi ukupno 68 djelatnika, 57 zdravstvenih i 11 nezdravstvenih.

OB Ogulin:  Na COVID odjelu leže 24 bolesnika. Umro je 1 bolesnik(1932 godište)sa značajnim komorbiditetima. U samozolaciji je 67 djelatnika bolnice.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je 120 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o dvadeset i devet osoba s područja grada Siska, dvadeset osoba s područja grada Gline, sedamnaest osoba s područja grada Kutine, petnaest osoba s područja grada Petrinje, osam osoba s područja općine Dvor, sedam osoba s područja grada Popovače, pet osoba s područja općine Sunja, pet osoba s područja općine Velika Ludina, četiri osobe s područja grada Hrvatske Kostajnice, dvije osobe s područja općine Topusko, dvije osobe s područja općine Lekenik, dvije osobe s područja grada Novske, dvije osobe s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja općine Jasenovac te jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji je u protekla 24 sata utvrđena zaraza koronavirusom kod 135 ljudi te je trenutno aktivno 2884 slučaja, izvijestio je u srijedu  županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici ( 29) i Samoboru (20) te 14 Ivanić-Gradu (14) i Dugom Selu (12), a u tom je razdoblju izliječeno 180 osoba.  Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda osnovnih škola i jednom razredu srednje škole.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području te županije od početka pandemije do danas u 10 sati evidentirano je 6140 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 3226 osoba, a 30 osoba je umrlo. 

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja.

Ličko-senjska županija

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 25 je novooboljelih osoba od COVID-19 te je jedna osoba preminula.

11 oboljelih osoba je s područja Gospića, 11 s područja Senja te 3 s područja Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U OB Gospić preminula je jedna osoba starije životne dobi (89 godina). Preminula osoba je bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije

Ukupno je oboljelo 885 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 156 aktivnih slučaja, 697 osoba je izliječeno te su 32 osobe preminule.

U posljednja 24h provedeno je testiranje nad 132 osobe. Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 559 osoba.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se 13 osoba iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, sedam iz Metkovića, po tri iz Ploča, Blata i Vele Luke, dvije iz Lastova, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Opuzena i Orebića te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno su zaražene 34 osobe muškog i 19 osoba ženskog spola, a za njih 31 utvrđena je epidemiološka veza.

Preminula je jedna muška osoba iz Župe dubrovačke (rođ.1955.) Izliječene su 63 osobe: 23 iz Dubrovnika, 16 iz Metkovića, deset iz Župe dubrovačke, po četiri iz Konavala i Opuzena, dvije iz Ploča, jedna iz Blata i Vele Luke i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 57 osoba pozitivnih na koronavirus. Deset bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, tri bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, šest je na invazivnoj ventilaciji, a jedna osoba je na kisiku. U posljednja 24 sata obrađeno je 218 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 22 675 uzoraka.

U samoizolaciji je 826 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 97 slučaja kršenja samoizolacije.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 579 uzoraka, od kojih je 200 s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus.

Na području Osijeka i osječkih prigradskih naselja su 103 novopozitivne osobe, 22 na području Đakova, 12 na području Valpova, 7 iz Našica, 4 iz Belišća i po tri iz Donjeg Miholjca i Belog Manastira. U općinama Čepin i Bizovac je po devet novopozitivnih, pet na području općine Antunovac, po četiri novopozitivne osobe imaju Čeminac i Petrijevci, a tri su na području Erduta. Po dvije novopozitivne osobe su iz Bilja i Đurđenovca, a po jedna iz Levanjske Varoši, Darde, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Koške, Punitovaca, Trnave i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 207 osoba, 40 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 167 u KBC-u Osijek od kojih je 31 osoba na respiratoru.

Tijekom posljednjih 24 sata preminulo je 10 osoba s područja Osječko-baranjske županije pozitivnih na koronavirus.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 40 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (13 osoba iz Vukovara, po 4 iz Vinkovaca i Županje, po 2 iz Lovasa, Otoka i Vođinaca, te po 1 osoba iz Babine Grede, Cerića, Cerne, Gunje, Ivankova, Jarmine, Nijemaca, Podrinja, Privlake, Rokovaca, Srijemskih Laza, Svinjarevaca i Tovarnika). Preminula je 1 osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 3381, od kojih je 2830 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 54 osobe.

Trenutno je u županiji 59 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 385 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 21836.

U samoizolaciji na području županije su 1032 osobe.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 56 radnika iz sustava zdravstva (13 liječnika, 22 medicinske sestre/tehničara, 12 drugih zdravstvenih radnika i 9 nezdravstvenih radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 38 radnika (10 liječnika, 18 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

Iz sustava obrazovanja ukupno je 31 oboljelih nastavnika i 37 učenika.

U samoizolaciji se nalazi 43 nastavnika i 599 učenika.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, 65 je osoba oboljelo od COVID-19 infekcije koje imaju prebivalište na području Šibensko-kninske županije i 8 osoba iz drugih županija koje borave na području.

Oboljelo je 30 osoba s području Šibenika, po 4 osobe s područja Drniša i Pirovca, po 9 osoba s područja Knina i Vodica, 3 iz Bilica, dvije s područja Skradina i po jedna s područja općina Promina, Tisno, Rogoznica i Primošten.

Trenutno je 357 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 27 osoba od kojih je jedna osoba na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 789 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 170 uzoraka na SARS-CoV-2 virus.

Međimurska županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 557 osoba, što je do sada najviše testiranja u jednom danu, od čega su evidentirana 273 slučaja osoba pozitivnih na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 98 pacijenta pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 14 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 9 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 10 covid pozitivnih pacijenata. U proteklih 24 sata evidentirana je jedna preminula COVID-19 pozitivna osoba, muška osobe stara 85 godinu, sa teškim dodatnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno 12 liječnika i 12 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika, 10 medicinskih sestara, 1 bolničar i 1 farmaceutski tehničar.