Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci iz županija: U PGŽ-u nikad više zaraženih! U Domu sestre Jadranke 45 pozitivnih

['koronavirus']

Upravo zbog toga, odlučeno je da će se uvesti strože mjere koje će stupiti na snagu do kraja tjedna, a primjenjivat će se do Božića. Razmatraju se zatvaranje kafića i restorana, dodatne restrikcije u javnom prijevozu, kina će zatvoriti svoja vrata... Također, postoji i mogućnost uvođenja online nastave. 

Županije prijavljuju novozaražene, evo kakvo je stanje: 

Koprivničko-križevačka

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 188 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je najveći broj novooboljelih u jednom danu na području te županije, a umrle su četiri osobe, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite.

Umrle osobe u koprivničkoj Općoj bolnici stare su 51, 88, 79 i 77 godina, a u kliničkoj su anamnezi imale i druge dijagnoze. Ozdravilo je 60 ljudi.

"Zabilježen je i proboj koronavirusa u Domu sestre Jadranke u Čabrajima u kojemu je nakon epidemiološke obrade potvrđen pozitivitet na koronavirus kod 39 korisnika i pet zaposlenika, a epidemiološka obrada je u tijeku. Dom je dobio detaljne upute i protokole županijskog Zavoda za javno zdravstvo o načinu funkcioniranja s obzirom na izvanredne okolnosti",  ističu u Stožeru.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 139 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravile su 293 osobe, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od početka pandemije u Zagrebačkoj županiji evidentirane su 7863 osobe kojima je potvrđena bolest, izliječeno je 4517 osoba, a 34 su preminule.

Trenutno je aktivno 3312 slučajeva zaraze.

"U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 139 osoba (gradovi – 16 Samobor, 12 Sveta Nedelja, 14 Zaprešić, 9 Jastrebarsko, 28 Velika Gorica, 10 Ivanić-Grad, 7 Dugo Selo, 5 Vrbovec, 4 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Brdovec, 1 Bistra, 1 Jakovlje, 1 Luka, 1 Dubravica, 4 Klinča Sela, 1 Stupnik, 2 Žumberak, 3 Krašić, 1 Orle, 1 Pokupsko, 7 Kloštar Ivanić, 4 Križ, 3 Brckovljani, 3 Rugvica)", stoji u objavi na stranicama županije.

Samoizolacija je propisana za šest razreda osnovnih škola i 10 razreda srednjih škola.

Također, u tijeku je epidemiološka obrada u jednom domu za starije i nemoćne u Ivanić Gradu zbog jednog pozitivnog djelatnika.

Dubrovačko-neretvanska

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije su osobe umrle, a izliječeno je njih 59, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.Dvije preminule osobe su muškarac iz Metkovića rođen 1935. godine te muškarac iz Vele Luke rođen 1946. godine. U samoizolaciji je 720 osoba.

Primorsko-goranska 

U Primorsko-goranskoj županiji oboren je apsolutni dosadašnji rekord u broju novozaraženih – u zadnja 24 sata ih je čak 337. U istom periodu ozdravilo je 169 osoba, pa je broj aktivnih slučajeva trenutno 2.357.

“Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana testirano 1058 osoba. Udio oboljelih osoba starijih od 65 godina je i nadalje stalan, danas iznosi 13%, a to je u ukupnoj slici dobar pokazatelj”, javljaju iz županijskog Stožera.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata u bolnici koje se liječe od COVID-19 iznosi 105. Od tog je broja na respiratoru 10 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana umrla je nažalost jedna osoba.

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata su 84 nove pozitivne osobe na COVID-19 (22 osobe iz Vukovara, 15 iz Vinkovaca, po 7 osoba iz Otoka i Ivankova, 6 iz Županje, 3 iz Lipovca, po 2 iz Bobote, Bokšića, Borova, Bošnjaka, Štitara, te po 1 osoba iz Apševaca, Babine Grede, Berka, Bogdanovaca, Gradišta, Komletinaca, Nijemaca, Novih Jankovaca, Privlake, Soljana, Šiškovaca, Tovarnika, Trpinje i Vrbanje). Preminule su četiri osobe.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 4057, od kojih je 3415 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 67 osoba.

Trenutno je u županiji 61 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti.
U protekla  24 sata testirano je 293 osobe, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 23499. U samoizolaciji na području županije su 1161 osoba.  
 

Istarska 

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 473 uzoraka briseva na COVID-19, a potvrđeno je 86 novozaraženih osoba. 

Za 62 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Izliječene su 53 osobe. Trenutno je 639 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 764 osobe.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1933. i 1935. godište) sa pridruženim značajnim kroničnim bolestima.

Požeško-slavonska 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 209 uzoraka, od kojih je 13 pozitivnih. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 283 slučaja zaraze koronavirusom, 247 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 36 osoba su hospitalizirane. 

Brodsko-posavska 

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 85 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (20), grad Nova Gradiška (9), općina Nova Kapela (3), općine Bebrina, Donji Andrijevci, Klakar, Oriovac i Staro Petrovo Selo (po 2) te općine Brodski Stupnik, Cernik, Davor, Dragalić, Garčin, Gornji Bogićevci, Rešetari, Sikirevci, Velika Kopanica i Vrbje (po 1). 

U zadnja 24 sata preminule su tri osobe. U Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ preminula je jedna osoba (M – 1950. godište), a dvije su osobe preminule u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac (M - 1933. i M – 1949. godište), izvijestili su iz županijskog stožera.

Ličko-senjska 

Ličko-senjska županija ima 29 novooboljelih osoba, a preminula je jedna osoba. 14 oboljelih osoba je s područja Gospića, 5 s područja Otočca, 5 s područja Senja, 2 s područja Plitvičkih Jezera te po jedna oboljela osoba s područja Brinja, Perušića i Lovinca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Sisačko-moslavačka

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata potvrđena su 74  nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću, riječ je o 28 osoba s područja Siska, 14 osoba s područja Petrinje, 13 iz Gline, šest s područja Lekenika, tri iz Kutine, po dvije osobe s područja Novske, Sunje i Lipovljana te po jednoj s područja Gvozda, Popovače, Topuskog i Velike Ludine.

Iz Stožera je, kao i obično, upućen apel žiteljima županije da se dosljedno pridržavaju svih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.   


Mraclinska prezimena

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)