Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci županija o novozaraženima: Zagreb ima čak 464 nova slučaja

[]

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 2360 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 21 861.

Među njima je 2897 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 304 pacijenta. Preminule su 73 osobe.

Evo kakvo je stanje po županijama u protekla 24 sata:

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 103 nove pozitivne osobe.

Među zaraženima je 30 ljudi iz Vinkovaca, 12 iz Vukovara, osam iz Županje, po četvero ih je iz Babine Grede i Ivankova, po troje iz Borova i Gunje, po dvoje iz Antina, Bošnjaka, Bršadina, Cerića, Gaboša, Novih Mikanovaca, Otoka i Vrbanje, a po jedna osoba je iz Andrijaševaca, Bogdanovaca, Cerne, Donjeg Novog Sela, Gradišta, Iloka, Jarmine, Karadžićeva, Komletinaca, Laslova, Lovasa, Nuštra, Privlake, Podgrađa, Rajevog Sela, Rokovaca, Soljana, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca, Štitara, Šiškovaca, Trpinje i Vođinaca.

Preminulo je pet osoba.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 36 slučajeva brzim antigenskim testom).

Radi se o 20 osoba iz Dubrovnika, po 5 osoba iz Metkovića, Ploča, Župe dubrovačke i Kule Norinske, po 3 osobe iz Opuzena i Konavala, po 2 osobe iz Stona, Slivnog te iz Blata, kao i o 1 osobi s Lastova. Također, zaraženo je 6 osoba koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 28 osoba muškog spola i 31 osoba ženskog spola, a za njih 36 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna muška osoba iz Korčule (rođ. 1936.)

Izliječeno je 140 osoba: 42 osobe iz Dubrovnika, 33 osobe  iz Metkovića, 19 osoba iz Ploča, 14 osoba iz Župe dubrovačke, 10 osoba iz Konavala, 9 osoba iz Opuzena, 5 osoba iz Slivnog, 3 osobe iz Stona, po 2 osobe iz Kule Norinske i Zažablja te 1 osoba iz Vela Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, četiri pacijenta su na invanzivnoj ventilaciji, a tri pacijenta su na neinvanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 330 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 30 002 uzorka.

U samoizolaciji je 1698 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su 2 kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 110 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Grad Zagreb

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 464.

Broj osoba testiranih brzim antigenskim testovima u protekla 24 sata je 1.098, a od toga je broja pozitivno bilo 490 osoba (44,6%). U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1260 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 347 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 514 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1.015 osoba.

Od 514 obrađenih pozitivnih osoba: 131 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 226 osoba su kontakti COVID + osoba. 87 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 40 osoba obrada je još u tijeku. Kod tri osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, a troje djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 20 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Četiri su osobe doputovale iz Njemačke, BiH i Makedonije.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 58 korisnika i 10 djelatnika. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 46 učenika i pet nastavnika osnovnih škola te 12 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 912 učenika osnovnih i 241 učenika srednjih škola.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 41 je novooboljela osoba od covida-19, 89 osoba je izliječeno te su dvije osobe preminule.

21 oboljela osoba je s područja Gospića, 5 s područja Plitvičkih Jezera, 4 s područja Senja, 3 s područja Perušića, po dvije oboljele osobe s područja Novalje, Lovinca i Udbine te po jedna oboljela osoba s područja Brinja i Donjeg Lapca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U OB-u Gospić preminula je jedna muška osoba (79 godina) iz Gospića te jedna ženska osoba (81 godina) s područja Plitvičkih Jezera.

U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 131 osobom. Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 897 osoba. Provjerom su utvrđena dva kršenja izrečenih mjera samoizolacije.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji evidentirano je još 248 novooboljelih osoba.

Zaraza je potvrđena kod 56 osoba iz Samobora, 42 iz Zaprešića, 32 iz Velike Gorice, 23 iz Jastrebarskog, 21 iz Svete Nedelje, 13 iz Brdovca, 10 iz Dugog Sela, po pet iz Vrbovca i Bistre, po četiri iz Svetog Ivana Zeline, Luke i Dubravice, po tri iz Ivanić Grada, Marije Gorice, Klinča Sela, Brckovljana i Rugvice, po dvije iz Pušća, Dubrave, Gradca i Bedenice te kod po jedne osobe iz Stupnika, Krašića i Križa. Izliječeno je 437 ljudi.

Samoizolacija je propisana učenicima 10 razreda osnovnih škola. U domu za starije i nemoćne sa šireg vrbovečkog područja epidemiološkom obradom utvrđeno je 21 pozitivnih korisnika i 2 djelatnika. Trenutno nema težih kliničkih slika, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na virus SARS – CoV-2 na području županije potvrđeno 61 novi slučaj bolesti covid-19. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 268 uzoraka sa sumnjom na virus SARS – CoV-2.

Na području županije trenutno je aktivno 713 slučajeva bolesti covid-19, ozdravile su 92 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 78 osoba. U OB Koprivnica preminulo je pet osoba s pozitivitetom na koronavirus (rođ. 1933.g., 1935.g., 1947.g., 1949.g. i 1953.g) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 120 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

79 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, 11 novooboljelih osoba s područja je grada Čazme, 6 novozaraženih osoba s područja je općine Rovišće, 4 nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na području općine Kapela, po 3 novooboljele osobe s područja su grada Grubišnog Polja i općine Severin, po 2 novozaražene osobe s područja su gradova Garešnica i Daruvar te općina Nova Rača, Velika Pisanica i Štefanje, a po 1 novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Končanica, Đulovac, Hercegovac i Šandrovac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 56 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 2 na respiratoru. Također, 21 pacijent je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji je 1935 osoba.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 361 novooboljela osoba, a 299 ih je ozdravilo.

Broj aktivnih slučajeva bolesti covid-19 je 3240. Ukupno su tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1292 uzorka. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata je 141. Od tog je broja na respiratoru 20 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana preminulo je dvoje pacijenata.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 598 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 87 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 67 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 3 osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (1), Zagreb (1), Split (1). U epidemiološkoj obradi nalazi se 17 osoba.

Izliječeno je 77 osoba. Trenutno je 708 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1417 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 64 osoba, od toga je 1 osoba u respiracijskom centru.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 548 slučajeva zaraze koronavirusom, 496 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 52 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 1456 osoba, a ukupno je testirano 20.576 osoba.

Na posljednjem testiranju obrađeno je 246 uzoraka, od kojih je 65 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan su 132 novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o trideset i dvije osobe s područja grada Popovače, dvadeset i četiri osobe s područja grada Kutine, dvadeset i četiri osobe s područja grada Siska, dvadeset i tri osobe s područja grada Petrinje, jedanaest osoba s područja grada Gline, devet osoba s područja grada Novske, tri osobe s područja općine Lipovljani, dvije osobe s područja općine Topusko, jedna osoba s područja općine Gvozd, jedna osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, jedna osoba s područja općine Sunja, te jedna osoba s područja općine Velika Ludina.