Prijava

Vaša prijava

Od danas možete zatražiti propusnicu: Stižu novi podaci iz županija, evo gdje je najgore

[]

U nedjelju je u Hrvatskoj zabilježeno 1975 novih slučajeva i posljednjih je dana broj novozaraženih od koronavirusa u blagom padu, no broj umrlih i dalje je vrlo visok. U nedjelju smo imali 76 preminulih od posljedica koronavirusa.  

O najnovijoj situaciji s koronavirusom izvijestit će danas Nacionalni stožer na konferenciji za medije u 11 sati koju možete pratiti uživo na našem portalu. 

Od danas svi oni koji od 23. prosinca u ponoć planiraju međužupanijska putovanja mogu zatražiti propusnicu jer bez nje putovanje izvan županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište neće biti moguće. 

Sve o e-Propusnicama pročitati OVDJE

Županije objavljuju kakva je danas situacija na njihovim područjima: 

Primorsko-goranska

U Primorsko-goranskoj županiji (PGŽ) je 27 novooboljelih osoba, od 205 testiranih u nedjelju, a umrle su četiri osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima stožera u protekla 24 sata ozdravilo je 440 osoba pa je ukupno aktivnih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji 2890.

Prema podatcima ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Rijeka hospiitaliziranih s covidom-19 je 162, među kojima je 18 oboljelih na respiratoru.

Zagrebačka

U Zagrebačkoj županiji je 184 novooboljelih od koronavirusa, izliječenih je 360, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. 

Najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici (46), Samoboru (39), Svetom Ivanu Zelini (16), Dugom Selu (14), Ivanić-Gradu (11) itd. 

 Stožer ne navodi je li od nedjelje bilo preminulih od koronavirusa.

 Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo od početka pandemije do ponedjeljka, u Županiji je evidentirano je 15548 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 11329 osoba, a 43 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 4176 slučaja.

Sisačko-moslavačka

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno samo osam novozaraženih koronavirusom, što je najmanje u protekla dva mjeseca.

Iako se očekivalo da će zbog manje testiranih tijekom nedjelje biti i manje novozaraženih, u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite se ne navodi broj testiranih osoba.

U izvješću navode tek da je riječ o četiri osobe s područja Petrinje, dvije osobe iz Siska, te jednoj osobi iz Lekenika i Gline. 

U okviru pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv pandemije koronavirusa, pripadnici Bojne za opću potporu, Zapovjedništva za potporu HV-a, tijekom vikenda su u krugu sisačke opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić u Sisku postavili dodatni grijani šator s deset kreveta i posteljinom.

Šator će služiti za potrebe zbrinjavanja i smještaja pacijenata u vrijeme trajanja pandemije koranavirusa. Početkom studenog Hrvatska vojska je u Sisku već postavila jedan šator s 10 kreveta.

Istarska 

U Istri su potvrđene su četiri novozaražene osobe. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 62 osobe, od toga su dvije osobe u respiracijskom centru.

U Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1938. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Bjelovarsko-bilogorska

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 71 pacijent obolio od koronavirusa, od kojih je njih šest na respiratoru. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

Virovitičko-podravska

Prema podacima Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, u posljednjem 24-satnom razdoblju, s područja te županije, 22 osobe su pozitivne na virus SARS-CoV-2. Testirane su 82 osobe, njih osmero je još u obradi, a za 22 je nalaz bio pozitivan. Oni dolaze sa sljedećih područja općina i gradova, Virovitica (9), Suhopolje (5), Slatina (3), Špišić Bukovica (2), Čačinci (1), Gradina (1), Nova Bukovica (1).

U Općoj bolnici Virovitica i KBC-u Osijek, umrla su dva muškarca, 1947. i 1948. godište. Obojica su uz infekciju COVIDOM-19 imala i brojne komorbiditete.

S područja Virovitičko-podravske županije, trenutno je 59 hospitaliziranih pacijenata. Njih 56 je u Općoj bolnici Virovitica, dok je troje u KBC-u Osijek.

Požeško-slavonska 

Iz ove županije izvijestili su kako preko vikenda nisu nikog testirali na Covid-19. Trenutno je aktivno 610 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 569 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 41 osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se nalazi 1538 osoba.