Prijava

Vaša prijava

U Zagrebačkoj županiji 284 novooboljele osobe

[]

Na području Zagrebačke županije evidentirane su 284 novooboljele osobe a izliječeno je 326 osoba, priopćio je u četvrtak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Od početka pandemije do četvrtka u 10 sati evidentirane su 16032 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 12387 osoba, a 43 osobe su preminule. Trenutno su aktivna 3602 slučaja.

Najviše novooboljelih pojavilo se u gradovima Velikoj Gorici 60, i Samoboru 36. U Zaprešić je evidentirano 24 osobe, u Ivanić-Gradu 21, u Jastrebarskom 19, u Svetoj Nedjelji 17, Dugom Selu 12, u Svetom Ivanu Zelini 11 i u Vrbovcu šest osoba.

Među općinama Zagrebačke županije u Križu je 11 novozaraženih osoba, u Brdovcu osam, u Jakovlju, Klinča Selu i Krašiću po šest, u Luci, Kloštar Ivaniću i Brckovljanima po pet, a u Dubravi i Pisarovini po četiri. U općinama Bistra registrirane su tri novooboljele osobe, u općinama Marija Gorica, Žumberak, Orle, Pokupsko i Rugvica po dvije osobe, te u općinama Dubravica, Stupnik, Kravarsko, Farkaševac i Bedenica po jedan noovoboljeli.

Samoizolacija je propisana učenicima dva razreda osnovnih škola.

U domu za starije i nemoćne na području Dugog Sela identificirano je 18 pozitivnih korisnika i troje djelatnika. Epidemiološka obrada je u tijeku, priopćeno je.