Prijava

Vaša prijava

Županije prijavljuju novozaražene: U jednoj je županiji preminulo čak devet osoba

['koronavirus']

Županije objavljuju podatke kakva je danas situacija na njihovim područjima. S obzirom da je riječ o blagdanima i manjem broju testiranja, očekuju se i manje brojke novozaraženih. 

Grad Zagreb 

U Zagrebu je u subotu zabilježen 31 slučaj zaraze koronavirusom, podaci su Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

U protekla 24 sata od covida-19 oporavile su se 37.742 osobe, što je 411 više nego jučer. U Zagrebu su trenutno 1.572 aktivna slučaja, navode u zagrebačkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 77 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 123 osobe.

Splitsko-dalmatinska

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 67 obrađenih testova, danas je 16 novooboljelih osoba od Covid infekcije, a tri su osobe umrle, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrla su dvojica muškaraca u dobit od 79 i 75 godina te 78-godišnja žena koji su, uz brojne komorbiditete, bili pozitivni i na Covid  infekciju. Ukupno je 3285 osoba u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je 147 Covid  pozitivnih osoba od kojih je deset na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

Krapinsko-zagorska

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, a šest je osoba umrlo, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše je novozaraženih s području općina Lobora i Marije Bistrice te gradova Krapine i Donje Stubice.

Oporavile su se 44 osobe pa su trenutno na području Krapinsko-zagorske županije aktivna 562 slučaja zaraze koronavirusom. U samoizolaciji se nalazi 1.501 osoba.

Varaždinska

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom od 24 obrađena uzorka, a pet je osoba umrlo, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Stožera su priopćili kako su se tijekom jučerašnjeg dana brisevi uzimali samo za potrebe bolničkog sustava, pa je mikrobiološki laboratorij obradio 24 uzoraka od kojih je jedan bio pozitivan.

Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana broji 592 nova slučaja zaraze. Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika smanjio se na 360, a 14-dnevna incidencija je pala ispod 1000, odnosno na razinu koja je posljednji put evidentirana 3. studenog, ističe se u priopćenju.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 246 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 112 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 15 ih je u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih 11 na respiratoru, 74 ih je u Klenovniku, od kojih 1 na respiratoru, i 45 u Novom Marofu.

Šibensko-kninska

 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije tri osobe su oboljele su od covida-19, priopćio je u nedjelju  Stožer civilne zaštite te županije.

Trenutno je 279 aktivnih slučajeva. U šibenskoj bolnici liječi se 38 osoba, među kojima su četiri na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 25 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1074 osoba. U posljednja 24 sata testirano je 13 uzoraka na covid-19. 

Zadarska 

Sedam je novozaraženih osoba, a od posljedica covida-19 u Općoj bolnici Zadar umrla su dvojica muškaraca u dobi od 86 i 88 godina te 86-godišnja žena, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 22 uzorka, a pod aktivnim je nadzorom 2013 osoba.

Među novooboljelima petero ih je iz Zadra te po jedna osoba iz Biograda i Posedarja.

Na svim covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 58 pacijenata od kojih je devetero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 21 pacijent.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije zaprimio je 5808 zahtjeva za izdavanje propusnica, a odobreno ih je 3816.

Zagrebačka

U Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata od koronavirusa oboljela je 61 osoba, pa su trenutno aktivna 3224 slučaja, izvijestio je Zavod za javno zdravstvo te županije. 

Najviše novooboljelih imala je Velika Gorica, njih 14, a iza tooga je Zaprešić sa 7 novooboljelih.

Od početka pandemije do danas u Zagrebačkoj županiji evidentirano je ukupno 16.366 covid pozitivnih osoba, izliječeno je njih 13.097 osoba, a 45 osoba je umrlo. 

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. 

Osječko-baranjska

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 128 uzoraka od kojih je 29 bilo pozitivno.

Na bolničkom liječenju nalazi se 199 osoba oboljelih od COVID-19, i to 160 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 44 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 39 pacijenata s tim oboljenjem. U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je devet COVID pozitivnih osoba u dobi od 67 do 90 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 3.206 osoba.

Istarska 

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 181 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 23 novozaražene osobe s područja županije.

Izliječeno je 40 osoba. Trenutno je 546 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1451 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 72 osobe, od toga su 3 osobe u respiracijskom centru.

Primorsko-goranska

U Primorsko-goranskoj županiji je od 215 osoba testiranih kao hitni slučajevi na Božić, utvrđeno 18 novooboljelih od covida-19, a jedna osoba je umrla, javio je županijski Stožer civilne zaštite u subotu.

 Ozdravilo je tijekom proteklog dana 67 osoba i aktivnih slučajeva je 2772.

 U Kliničkom bolničkom centru je hospitalizirano 145 pacijenata s covidom-19, a od njih je 17 na respiratoru.

Sisačko-moslavačka

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan su tri novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o dvije osobe s područja grada Novske te jednoj osobi s područja grada Kutine.

Koprivničko-križevačka

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno  11 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 405 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravila je 61 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba.