Prijava

Vaša prijava

Od danas nove i strože mjere u četiri županije: Evo gdje je i što zabranjeno, obustavljeno i ograničeno

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Zbog velikog broja novooboljelih, uvedene su oštrije epidemiološke mjere u četiri županije, a u Primorsko-goranskoj županiji od ponoći je na snazi potpuno zatvaranje (lockdown) koje bi trebalo vrijediti iduća dva tjedna. Osim u primorsko-goranskoj županiji, strože protuepidemijske mjere od dosadašnjih uvode se u Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Primorsko-goranska žpanija

U Primorsko-goranskoj županiji od danas, 12. travnja, do 26. travnja zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja, zatvaraju se teretane i fitness centri, kina, casina te trgovine u kojima se prodaje obuća i odjeća. Zabranjuje se posjet korisnicima domova za starije, a ograničava se radno vrijeme u trgovinama u kojima je dozvoljen rad od 6 do 19 sati. Na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše osam osoba iz najviše dva različita kućanstva. 

Dubrovačko-neretvanska županija

Zabranjuju se javna okupljanja za više od 15 osoba na jednom mjestu. Na privatnim okupljanjima može biti najviše osam osoba iz dva kućanstva.

{"POLL":1948}

Zagrebačka županija

Nove, strože epidemiološke mjere bit će na snazi do 25. travnja. Ograničava se vrijeme radno vrijeme ugostiteljskih objekata od 6 do 21 sat, radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje od 8 do 21 sat, te se zabranjuje prodaja alkoholnih pića od 21 do 6 sati. Obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.) bez obzira na fizičku distancu, piše Net.hr.

Osječko-baranjska županija

U Osječko-baranjskoj županiji do kraja travnja vrijede preporuke da se u sportskim objektima ne koriste svlačionice te pojačan nadzor pridržavanja nužnih epidemioloških mjera na javnim događanjima i okupljanjima, u javnom prijevozu, u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.