Prijava

Vaša prijava

Mihaela Pavlečić prvakinja Hrvatske a Lara Dugonjić viceprvakinja, Karate klub Centar osvojio 6 medalja na prvenstvu Hrvatske

[]

Na prvenstvu Hrvatske koje je 21. i 22.10.2023. održano u Prelogu se održalo prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste koje je okupilo više od 700 natjecatelja iz 75 klubova.

Karate klub Centar na ovom je prvenstvu nastupio sa 12 natjecatelja koji su postigli sjajne rezultate. U Prelogu su osvojili čak šest medalja, od čega jedno zlato, jedno srebro i četiri bronce !

Velike pohvale za Mihaelu Pavlečić koja je u uzrastu 2015. godište nakon 3 odlične borbe osvojila zlatnu medalju u kategoriji -30kg. Uz Mihaelu, u finale je uspjela ući i Lara Dugonjić koja nosi titlu viceprvakinje.

Moramo najviše pohvaliti Mihaelu koja je nakon tri odlične borbe i pobjede osvojila zlato u svojoj kategoriji do 30 kilograma. U finalu je uspjela ući i Lara Dugonjić, ali je protivnica u borbi za zlato bila preiskusna”, rekao je glavni trener Josip Premužić .

Bronce su osvojili Antonio Brletić, Franka Jerkin, Patrik Jeromić i Kim Kumic.

“Antonio je prošlogodišnji prvak Hrvatske, ali ipak u polufinalu kategorije -49kg bolji je bio riječki karataš, a Franka Jerkin iznenađujuće gubi od predstavnice jednog splitskog kluba u 1. kolu, no kasnije kroz repasaž uspijeva dominantno osvojiti broncu”. Patriku i Kim je ovo bilo prvo državno prvenstvo i ostavili su odličan utisak te su zasluženo osvojili brončane medalje. Kim u kategoriji rođenih 2014. godine do 37 kilograma, a Patrik u onoj rođenoj 2013. godine, iznad 44 kilograma. Jako smo ponosni na ove rezultate jer nam pokazuju da imamo jednu odličnu generaciju sa kojom ćemo puno raditi i koja će nam sigurno donijeti još mnogo medalja, a nadamo se jednog dana i hrvatskog reprezentativca ili reprezentativku” – istaknuo je trener Josip Premužić .

“Jako smo ponosni na ove rezultate, jer nam pokazuje da imamo jednu odličnu generaciju s kojom ćemo puno raditi i sigurno ćemo donijeti još mnogo medalja, a nadamo se jednog dana i hrvatskom reprezentativcu ili reprezentativcu”, poručio je za kraj Premužić, čelnik Karate kluba Centar.