Prijava

Vaša prijava

Održana je godišnja Skupština Zajednice, usvojeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2023. godinu a za 2024. Grad je povećao sredstava za Program javnih potreba 10%

[]

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice održala je redovitu godišnju Skupštinu u ponedjeljak, 25. ožujka na kojoj je bilo nazočno 48 od 54 predstavnika klubova članova zajednice te članovi Nadzornog i Etičkog odbora.

Na Skupštini su bili nazočni i Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice i Neven Topolnjak, savjetnik u Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti.

Dnevni red Skupštine bio je – Usvajanje zapisnika sa 6. sjednice Skupštine Zajednice, Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2023. godinu te informacije o dodjeli stipendija mladim i nadarenim sportašima za 2024. i raspodjeli financijskih sredstava udrugama za Program javnih potreba u sportu u 2024.

U Izvješću o radu istaknuto je kako je Zajednica provela 37 različitih aktivnosti i programa tijekom 2023. godine od kojih je svakako najznačajnija bila Obilježavanje Europskog tjedna sporta i to je svakako putokaz kojim trebamo ići dalje.

Financijskim izvješćem za 2023. godinu obuhvaćeni su bili programi 53 stalne članice Zajednice a kriteriji raspodjele sredstava ovisio je o brojnosti članstva u klubovima, posebice mlađih kategorija, stručnom radu sa mlađim uzrasnim kategorijama, brojnosti selekcija po stupnjevima natjecanja te tradiciji i kategorizaciji pojedinog sporta,

Programom javnih potreba u sportu pratio se rad preko 20 različitih sportova sa oko 7.000 članova i 256 trenera koji rade sa sportašima a ukupni iznos sredstava za 2023. iznosio je 1.473.225,00 eura.

Proračunska sredstva po programima aktivnosti članica za redovne djelatnosti realizirane su za 2023. godinu u iznosu od 100 %.

-Lani su naše 52 članice dobili sredstva od strane Zajednice, a ove godine u sustav financiranja ušla je NK Velika Mlaka 1947. Raduje me što smo prošle godine svim klubovima u stopostotnom iznosu isplatili ono što je bilo predviđeno- kazao je tajnik Darko Blažinčić istaknuvši kako je Zajednica tijekom 2023. provela 37 različitih aktivnosti.

Istaknuto je kako je za 2024. godinu Grad u svome proračunu za Zajednicu osigurao 1.624.500,00 eura, što je u odnosu na 2023. povećanje za 10 posto. Ukupno je rad sportskih udruga predviđeno 1.548.000,00 eura ili više od 95 posto.

Novitet u radu Zajednice za 2024. je stipendiranje mladih i perspektivnih sportaša, s kojima će Zajednica u prisutnosti gradonačelnika Krešimira Ačkara i resorne pročelnice Lane Krunić Lukinić potpisati i ugovore o stipendiranju.

-Povećanje sredstva od strane Grada omogućilo nam je da otvorimo novo programsko područje. Ovo je korak naprijed, jer mlade sportaše potičemo da i dalje budu ustrajni u školi i sportu – poručio je predsjednik Goran Kovačić istaknuvši kako će ove godine stipendiju primiti pet sportaša.

Rad Zajednice i njezine napore da cjelokupni sport bude na ovoj razini pohvalio je dogradonačelnik Neven Karas, koji je i sam involviran u sport već više od 15 godina.

-Nakon onih potresnih i covid godina napokon smo ove godine povećali sredstva za Zajednicu. Iako su sredstva za sport prošlih godina bila na istoj razini, u Gradu smo itekako imali sluha za potrebe sporta, jer na godišnjoj razini za sport se izdvaja i više od 3,5 milijuna eura. Ovo je tek prvi korak, jer mi ćemo kao Grad i dalje nastojati podizati ta sredstva. Ono što mogu sada najaviti je skorašnji početak radova na balon dvorani u neposrednoj blizini Gradske sportske dvorane, a svoje mjesto sportaši će pronaći i u novoj dvorani koja će se izgraditi i uz školu u Kurilovcu – kazao je Karas.

A da Zajednica radi u skladu sa zakonskim propisima potvrdilo je i revizorsko izvješće za 2023. godinu te nadzor sportske inspekcije koji je proveden u prosincu 2023. godine koji nisu pronašli nikakve nepravilnosti u radu.