Prijava

Vaša prijava

Josip Mučnjak


Sportom se počeo baviti daleke 1970 godine, igrajući košarku u KK Radnik. Zatim je počeo igrati nogomet u juniorima NK Udarnik. Po završetku mogućnosti igranja u juniorima igra za seniorsku momčad NK Udarnik. Udarnik postaje njegov matični klub iz kojega je sve dalje proizlazilo. Nakon odsluženja vojnog roka još nekoliko utakmica za seniore i dalje se pronalazi u trenerskom pozivu. 1979 godine preuzima svoju prvu momčad za treniranje. Bili su to pioniri NK Udarnik.

 

Anegdota prve utakmice. „Prva moja utakmica odigrana je Rudešu. Putovalo se autobusom i pješice. Dolaskom u Rudeš, mladi i nadobudan trener izjavljuje tek u Rudešu, tko nije registriran nemože igrati. I krene pola momčadi van iz svlačionice. Kako se momčad pionira do tada tako rekuć sama vodila, tadašnji kapetan momčadi izjavi, onda nebumo ni mi igrali i krenu i oni van……polako idemo iz početka…danas igramo kako igramo a u idućem tjednu ćemo izvršiti registracije i srediti dokumentaciju.“

 

1 Laureati 2014

 

Pionire vodi tri godine, i najponosniji je na generaciju 1970 godište gdje na školskom igralištu za vrijeme školskog prvenstva gospodin Čubrić iz Radnika i Mučnjak traže talente. Tada je bio uspješniji i cijelu momčad koja je osvojila školsko prvenstvo dovodi u Udarnik.
Paralelno sa treniranjem pionira prolazi prvi tečaj za trenere kandidate 1979 koji je bio organiziran u Vukovini, pod vodstvom instruktora ZNS g. Ilije Lončarevića. Završetkom tečaja za trenere kandidate upisuje tečaj za trenere nogometa pri Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu pod vodstvom gospodina Petra Bujevića. Završetkom tečaja stiče svjedodžbu trenera nogometa koja je sa dodatnim doškolavanjima pri akademiji HNS u rangu licence UEFA – A trenera.

 

Nakon pionira u razdoblju 1982 – 1984, trenira momčad juniora NK Udarnik. Kako je u to vrijeme bila odredba da se predsjednik kluba mjenja svake godine u četverogodišnjem mandatu, tako je i MUčnjak bio predsjednik kluba i trener.
I kako to obično biva kad nisi u mogućnosti naći trenera za seniorsku momčad okrečeš se svojim kadrovima. I tako te 1985 godine preuzima seniorsku momčad NK Udarnik. Jedna super kvalitetna momčad kojoj sastav mnogi mogu nabrojiti i danas: Deraković, Mađarević, Mirković, Paviša, Jančić, Đumlija, Ivančić, Salopek, Barbarić, Kuten i Ivanković. Sa tom generacijom i svojim startom u treniranju seniora osvaja prvo mjesto u tadašnjoj ZNZ i Udarnik se vraća u trećeligaško natjecanja. Sa seniorima je bio u prekidima do 1987 godine, kada preuzima prve formirane kadete NK Radnik. I dan-danas zahvljuje se g. Mišeriću na ukazanom povjerenju. 1989 bio je koordinator škole NK Radnik, da bi 1990 ponovo preuzeo NK Udarnik. Paralelno vodi i NK BUNU, i ta tri mjeseca su bila priča za sebe.

 

foto: arhiva Josip Mućnjak
foto: arhiva Josip Mućnjak

I tada kreće priča po Turopolju. Jednu polusezonu trenira NK Polet Buševec, no odlaskom g. Bobesića sa predsjednikove funkcije, odlazi i Mučnjak. Tada je Nenad Črnko bio tajnik (čini mu se), bila je to 1989. godina u kojoj je nakon odlaska Mućnjaka Črnko preuzeo mjesto predsjednika Poleta, a Mućnjak se vratio u školu NK Radnik. Zatim počinje prijateljstvo sa NK Turopoljac – Kuće, NK Dinamo – Hidrel – Novo Čiće, Mraclin. Zajedničko sa ova sva tri kluba je da za sobom ostavlja prijateljstvo i poštovanje koje je i danas opipljivo.
2000 godine ponovo preuzima školu mladeži NK Udarnik. Rezultat rada škole je i početak ŽRK Udarnik. Naime dok su trenirali u dvorani Hribar u školi su pod kontrolom rukometa gospođa Olga Vađon i gospodin Igor Panadić imali 100-tinjak djevojčica uključeno u školu rukometa. Na Mučnjakov prijedlog da se formira ŽRK Udarnik, to je i ostvareno.
U periodu 2000 do 2006 Mučnjak je malo trener, malo tajnik, malo sportski direktor, da bi paralelno postao i predsjednik ŽRK Udarnik.

 

2008.godine preuzima NK Udarnik na funkciji direktora kluba, te tri godine provodi u sanaciji kluba i povratka na pozitivnu financijsku bilancu. Dvije godine 2011 i 2012 briše iz sportske biografije zbog obitelji, te se uključujem u sport 2013 godine na molbu gospodina Panadića da preuzme funkciju predsjednika ŽRK Udranik. I tako do danas još uvijek predsjednik ŽRK Udarnik, da bi opet paralelno 2014 u veljači preuzeo i školu nogometa NK Udarnik. Josip Mučnjak, hvala Ti za šport /što drugo napisati/!
Između ovih redaka provlači se članstvo u sportskim organizacijama Nogometnog središta Velika Gorica, Zajednici športskih udruga grada Velike Gorice, Nogometnog središta zagrebačke županije, te Odbora nogometnih trenera.

 

IME I PREZIME: Josip Mučnjak
DATUM/MJESTO ROĐENJA: 11.11.1955, SENJ
VISINA/TEŽINA: 180/100
BRAČNO STANJE: Udovac
ZVANJE: Elektroničar – tehničar
KLUB: NK Udarnik, ŽRK Udarnik
ŠPORTSKI UZOR: Edson Arantes do Nascimento
ŠPORT BROJ 1, 2, 3: Nogomet, rukomet, košarka
ŠPORTAŠ/ŠPORTAŠICA – TUZEMNI: Dražen Petrović / Janica Kostelić
ŠPORTAŠ/ŠPORTAŠICA – INOZEMNIĆ: Lionel Messi / ?
OMILJENI ŠPORTSKI KLUB: Manchester United
FILM: Gladijator
GLUMAC/GLUMICA: Robert Redford / Julia Roberts
PJEVAČ/PJEVAČICA: Oliver Dragojević / Josipa Lisac
GRUPA: The Beatles, The Rolling Stones,
PJESMA: Never been to Spain / Three dog night; House of the rising sun / Animals
JELO/PIĆE: Riba – lešo / vino
KAFIĆ, RESTORAN: VG sport caffe / Didov san
PRIJATELJI: Stjepan Tomašić
ŠPORTSKI PRIJATELJI: Tin Meštrović
IZREKA: Je.. krušnu mrvu. Je’s vala!
ŽIVOTNI MOTO: Uvijek budi čovjek!!!!!!!!!!
PORUKA ZA KRAJ: kako kaže jedna pjesma, sve najbolje na svijetu je besplatno…uživajte u životu.
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor.