Prijava

Vaša prijava

Kristina Čerina, Velimir Šandor, šahistice Poleta iz Buševca i košarkaši Gorice najbolji velikogorički sportaši 2016. godine


U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, u organizaciji ZŠU grada Velike Gorice, proglašeni su najbolji u sportu Velike Gorice u 2016.godini, po treći puta u tekućoj godini u kojoj su rezultati postignuti. Bila je ovo jedna od plodonosnijih godina velikogoričkih sportaša od osnivanja grada i gradske sportske zajednice. Odlukom Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Velike Gorice izabrani su najbolji sportaši koji su nagrađeni u 12 kategorija.

Velimir Šandor i Kristina Čerina

Uvodno su sve nazočne saborske, županijske, gradske uglednike, sportašice i sportaše pozdravili predsjednik ZŠU Velike Gorice Goran Kovačić, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.
Tako je za najbolju velikogoričku sportašicu proglašena Kristina Čerina, tekvandoašica kluba TKD Velika Gorica koja je u tekućoj godini osvojila 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kanadi za juniorke. Za laskavu titulu sportaša Velike Gorice u 2016. proglašen je Velimir Šandor, bacač diska velikogoričkog atletskog kluba osoba sa ivaliditetom Uspon. Osvojio je brončanu medalju u bacanju diska u kategoriji F52 na POI u u Rio de Janeiru.

 
Za ekipu godine proglašene su šahistice Poleta iz Buševca koje su osvojile 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske te također 2. mjesto u Kupu države. Momčad godine su košarkaši Gorice koji su na Prventvu Hrvatske osvojili 7. mjesto, a u Kupu su stigli do osmine finala.
Za ovogodišnje uspjehe pojedinačno i klubova potrebno je imati i odlične trenere, konkurencija je bila jaka, a ove godine nagrada za najboljeg trenera otišla je u ruke Hrvoja Pekere trenera rumetaša Gorice.


U Velikoj Gorici mladim sportašima daje se veliki značaj pa kao i svake godine proglašavaju se nade godine: Igor Vrban (KK Velika Gorica, Ela Marija Tomašević (TK Iteam), Marta Trgovac (ŠK Polet), Gabrijela Šoljić (KK Centar), Elena Pleša (JK Pinky), Lea Sever (AK Velika Gorica), Sara Sremić (ŽRK Udarnik), Filip Grga Zrinušić (HRK Gorica), Josip Kalisar (SD Gord), Frano Miloloža (KK Gorica), Dora Runtić (TKD Velika Gorica), Patrik Posavec i Vinko Skrbin (HNK Gorica).

 
U mnogobrojnim velikogoričkim sportskim klubovima volonterski djeluju istinski zaljubljenici u sport, njihova aktivnost prepoznata je u godišnjoj nagradi djelatnici godine: Ivan Gale (NK Gradići), Filip Gabelica (NK Udarnik) i Dragutin Kovačević (HRK Gorica). Također dugogodišnje volontersko djelovanje (minimalnih 25 godina) u njihovim klubovima nagrađeni su Zlatnom plaketom: Franjo Anić (NK Dinamo Hidrel, Darko Blažinčić (HNK Gorica) i Ibrica Mušinović (JK Pinky).


Za posebna dostignuća (prvaci) nagrađeni su slijedeći klubovi: NK Lomnica (prvaci 1. ŽNL istok), SD Gord (1. mjesto na Prvenstvu i Kupu Hrvatske), Kuglački klub Radnik (1. mjesto 2. HKL) i Teakwondo klub Velika Gorica (U-21 seniorke prvakinje RH).
Nagrade za promidžbu velikogoričkog sporta primili su: HNK Gorica, Karate klub Velika Gorica i Teakwondo klub Velika Gorica.

 
U kategoriji Sportaš s invaliditetom nagrađena je stolnotenisačica Mirjana Lučić (ŠDOTI Uspon Velika Gorica) koja je na POI u Rio de Janieru osvojila 5. mjesto pojedinačno i također 5. mjesto ekipno, a najprestižniju nagradu za životno djelo dobio je legenda velikogoričkog boksa Stjepan Bačurin. Djelovanjem u turopoljskom, ali i u hrvatskom boksu nagrada je više nego zasluženo otišla u prave ruke.

Galerija fotografija