Prijava

Vaša prijava

PROMOCIJA KNJIGE ‘VELIKOGORIČKI ŠPORT 1996.-2016.’


U prepunoj Gradskoj športskoj dvorani jučer je predstavljeno kapitalno djelo velikogoričkog športa – ‘Velikogorički šport 1996.-2016.’. Na 410 stranica i uz oko 600 fotografija autori Davor Štuban i Igor Đuran predstavili su razdoblje od 20 godina od osnutka Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, sva postignuća i dosege gotovo stotinjak športskih udruga udruženih u čelnu velikogoričku športsku instituciju.

 

Vladimir Bregović

 

 

Knjiga govori i o Velikoj Gorici, gradu športa i infrastrukturnih početaka, o odnosu Zajednice sa HOO-om, Zajednicom športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, govori o najznačajnijim športskim djelatnicima, športašima i kolektivima, o velikogoričkim olimpijcima i paraolimpijcima, o najboljim u športu kroz 20 godina, nositeljima kvalitete i razvoju športa u šestom hrvatskom gradu.

Davor Štuban i suradnik Igor Đuran

Uvodno je preko tristo nazočnih pozdravio  suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, književnik i športski djelatnik Ratko Cvetnić, koji se biranim riječima očitovao o dosegu autora, te je istaknuo važnost knjige po povijest i opstojnost jednog naroda i jednog kraja. O knjizi su progovorili i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice Goran Kovačić, te glavni urednik Davor Štuban i suradnik Igor Đuran.

Predstavljanju monografije odazvali su se brojni aktualni i bivši športaši, ali i velikogorička mladost iz vodećih gradskih klubova koja će vrlo brzo shvatiti važnost pisane riječi i pisanih sjećanja na dane športskih trijumfa.

Siniša Krajač

Nazočnima su se nakon glazbenog seta iznimnih velikogoričkih Jana obratili i pomoćnik državne tajnice Središnjeg ureda za šport dr. sc. Krešimir Šamija, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, te na kraju velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Svi su se pohvalno očitovali oko monografije, naglasivši opetovano značaj športa, značaj rada s mlađim uzrastima, ali i značaj knjige, knjige koja iz dana u dan sve više postaje privilegija, jer je za susret s njom potrebno imati vremena.


Dan planeta Zemlje