Prijava

Vaša prijava

VELIKOGORIČKE BADMINTONSKE MEDALJE


Športaši  Badminton kluba Velika Gorica ostvarili su zavidne rezultate na Prvenstvu Hrvatske do 13, 15 i 17 godina starosti. Najuspješnija je bila najmlađa igračica kluba Jelena Buchberger, koja je postala trostruka prvakinja Hrvatske! Po prvi puta u klupskoj povijesti jedan je igrač osvojio naslove prvaka u pojedinačnoj, parskoj i kategoriji mješovitih parova, a Jeleni je to pošlo za rukom u konkurenciji do 13 godina.

 

Jelena je, iako ima tek 11 godina, bila srebrna i u konkurenciji ženskih parova do 15 godina, te je u tijesnom meču poražena u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije.

 

Ira Misir osvojila je srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji do 17 godina, izgubivši u finalu od najbolje igračice Hrvatske i jedne od najboljih u ovom godištu u Europi – Inge Sadaić. Ira je uzela i brončanu medalju u mješovitim parovima s Vitom Buchbergerom, koji je bio treći i u konkurenciji muških parova do 17 godina.

 

Filip Antunović i Mihael Jurenić bili su na korak do velike senzacije i osvajanja zlata u konkurenciji muških parova do 15 godina. Oni su u finalu poraženi od najboljeg igrača u godištu Ivana Gotesmana i najboljeg igrača do 13 godina Roka Pipunića. Bio je to meč koji je mogao otići i na stranu našeg para, ali su nijanse odlučile pobjednika prvog gema, koji je usmjerio ostatak meča.

 

Antunović je osvojio i broncu u pojedinačnoj konkurenciji, nakon što je u polufinalu izgubio od kasnijeg pobjednika Gotesmana. Jurenić je izgubio od Gotesmana kolo ranije, ali mu je pritom otkinuo gem i učinio meč prvom nositelju kompliciranim.

 

Igrači BK Velike Gorice iz godine u godinu napreduju i ostvaruju sve bolje rezultate na domaćim i međunarodnim turnirima. U posljednjih mjesec dana klub je dao čak četiri nova reprezentativca koji će braniti boje Hrvatske na europskim prvenstvima i međunarodnim turnirima reprezentacija.


Velikogoričke badminton medalje