Prijava

Vaša prijava

POTPISANI UGOVORI O SUFINANCIRANJU JAVNIH POTREBA U SPORTU


Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice potpisala je jučer u hotelu Garden Hill ugovore o sufinanciranju javnih potreba u sportu u 2018.godini sa svojih gotovo 40 članica. Potpisivanju su, uz čelne ljude Zajednice i predstavnike udruge koje su ovlaštene za zastupanje temeljem rješenja o upisu u registar udruga građana, nazočili i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i savjetnik za sport Darko Ćopić.

Potpisivanje ugovora. Foto: Vitomir Štuban

Tajnik Davor Štuban istaknuo je da Zajednica temeljem raspisanog natječaja objedinjuje programe javnih potreba u sportu svojih članica, te prijedlogom Financijskog plana kojeg usvaja skupština sufinancira rad sportskih udruga sredstvima koja su namijenjena natjecanju, stručnom radu i održavanju ili korištenju sportskih objekata. Ugovor se potpisuje da bi se sredstva trošila namjenski, ali i novim ljudima u sportu pomoglo kod sve učestalijih kontrola i inspekcija.  Zajednica je potpisala, dodao je Štuban, ugovor s Gradom Velika Gorica, te podnosi izvješća i Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i sport, ali i Gradskom vijeću Velike Gorice.

Potpisivanje ugovora. Foto: Vitomir Štuban

Predsjednik Goran Kovačić nadodao je da Zajednica pokreće, uz samo praćenje rada svojih članica i kontrola trošenja sredstava, i niz drugih akcija, a jedna je već u realizaciji, a odnosi se na poboljšanje uvjeta u Srednjoškolskoj dvorani, a o čemu su predstavnici Zajednice i Grada  nedavno otvoreno razgovarali sa županom Stjepanom Kožićem. Delegacija Zajednice ovih dana ide u Lepoglavu, tamo će se pokrenuti učešće u natječaju Središnjeg državnog ureda za sport, a niz akcija koje su pred nama govore da nismo isključivo samo oni koji prate ili nešto sugeriraju svojim članicama, a da za to ne postoje zakonske ili druge obaveze, završio je Kovačić.

Zajednica športskih udruga izabrala je i knjigovodstveni servis koji će voditi zajedničko knjigovodstvo za one članice koje to žele, a isto će biti besplatno. Ranko Dobrić, vlasnik servisa Liber, istaknuo je da će servis raditi po visokim knjigovodstvenim standardima i da je privatnost podataka zajamčena, a Zajednici će podnositi izvješća o onim sredstvima koje ona transferira prema članicama.

Potpisivanje ugovora. Foto: Vitomir Štuban

Darko Batković, predsjednik Maraton kluba Velika Gorica, je pozvao športske djelatnike da obavijeste svoje članove o održavanju Utrke športaša na 26.Turopoljskoj trci koja je na rasporedu 23.ožujka, a kojoj je pokrovitelj Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice.

Završno se nazočnima obratio zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, istaknuvši da je iznimno ponosan i na rad Zajednice i na postignuća velikogoričkih sportaša, koji svake godine opetovano uvjeravaju one koji izdvajaju sredstva da su ona itekako opravdana i iz godine u godinu sve izdašnija.

 

Vitomir Štuban