Prijava

Vaša prijava

OBNOVA DVORANE SREDNJIH ŠKOLA


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa suradnicima obišao je 24.svibnja, a na poziv predsjednika i čelnih ljudi Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, Veliku Goricu i dvoranu Srednjih škola. Naime, već stanovito vrijeme športaši Velike Gorice imaju nemalih primjedbi na funkcionalnost športske dvorane. Stoga je prije dva mjeseca delegacija Zajednice primljena kod župana Kožića, a on je jučer uzvratio susret i obećao pomoć, iz okvira postojećih mogućnosti za tekuću 2018.godinu.

‘Dvorana je građena i stavljena u funkciju 1987.godine, prije desetak godina mijenjani su parket i sanirane svlačionice, 800-900 učenika dnevno koristi prostore i škole i dvorane, a ista je od 18.00 do ponoći otvorena za šport i učenika i športaša Velike Gorice’ – uvodno je napomenuo ravnatelj Stjepan Kos.

‘Konkretno, ove smo godine u mogućnosti uložiti predloženih 180.000,00 kn u prvoj fazi ulaganja, a ulaganja za 2019.godinu prema predloženom troškovniku Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice su iznad 3 milijuna kuna. Vjerujem da smo u stanju učiniti potrebite pomake i poboljšanja, vjerujem da nas politički odnosi ne smiju razjediniti, te očekujem da će partneri biti i Županija i Grad i nadležno Ministarstvo. Pripremljen je i plan energetske obnove, prijavljen je i natječemo se za 28,7 milijuna kuna, valja sinkronizirati radove i sredstva, riječ je zaista o velikom ulaganju’ – objasnio je župan Stjepan Kožić.

Predsjednik Zajednice Goran Kovačić, a delegaciju Zajednice činili su i dopredsjednik Darko Blažinčić, predsjednik Etičkog odbora Jadranko Perlić i tajnik Davor Štuban, rezimirao je događaje od dana kada je prvi dopis upućen na županovu adresu i dodao da je riječ o inicijative Zajednice, te se zahvalio županu i pročelnici Mireli Katalalenac na prijamu, brizi i potpori koju su pružili i koju još uvijek pružaju. ‘Uz sve dosad pripremljeno vjerujem da ćemo pronaći i zajednički stav oko moguće i poželjne novi cijene za korištenje športske dvorane Srednjih škola, te smo spremni preuzeti ovlasti oko dodjele termina športskim udrugama, koje ćemo onda i plaćati shodno izvršenim uslugama’ – dodao je Goran Kovačić.

Dogradonačelnik Krešimir Ačkar zahvalio je županu na posjeti i dionicima ovog procesa na suradnji i istakao nužnost poboljšanje uvjeta kako za športaše tako i za učenike.

 

Foto: Igor Đuran