Prijava

Vaša prijava

Ranko Živković


RANKO ŽIVKOVIĆ je rođen 01.06.1954 god. Općina Sanski most, BIH.
‘Nakon završene osnovne škole dolazim u Zagreb, i nastavljam svoje školovanje upisujući srednju školu (Upravno-pravnu) te se ujedno upisujem 1970 god. u Karate klub „TEMPO“ u Zagrebu, u sklopu osnovne škole „Ivan Gundulić“, gdje su se održavali treninzi pod vodstvom Ilije Smoljenovića, a u to vrijeme sa tvrđim tehnikama i ne toliko natjecanja kao danas. Paralelno odlazim u karate klub „DINAMO“, kojeg je vodio Nikola Putnik. Stječem mnoga poznanstva sportaša, glumaca, mnogih poznatih intelektualaca. Pored karatea moj se život počeo širiti u pozitivnom smjeru uz puno rada i učenja’. – započinje životnu priču gospodin Živković.
Iz karate kluba „TEMPO“ Zagreb razvijaju se i mali poslovni odnosi sa HRVATSKIM NARODNIM KAZALIŠTEM, i to nekoliko godina za statiranje 20 sportaša u operi „NIKOLA ŠUBIĆ ZRINSKI“ (režiser Vlado Štefančić).
‘Izvanredno upisujem na Pravni fakultet uz moje zaposlenje i sa jakom voljom i motivacijom koju sam nosio u sebi, i želio sam više znanja. To više me vuklo okruženje koje je bilo starije od mene i intelektualno educirano. Moj pogled je bio da prepoznam u svemu dobre ideje, pa neke isječke izvučem što život znače.
1985 god. dolazim iz Zagreba u Veliku Goricu i uključujem se u već postojeći karate klub „IPON“. Nakon kratkog vremena dobivam ponudu od tadašnjeg predsjednika kluba da preuzmem ulogu trenera. Nakon određenog vremena radeći kao trener preuzimam i ulogu predsjednika kluba. Klub počinje izlaziti na natjecanja i ostvarivati zapažene rezultate i to sa mlađom populacijom, te juniorskom i seniorskom.
Mojim boravkom u Zagrebu dobio sam iskustvo, jer pored treninga bio sam i u tijelima upravljanja koje su me oblikovale kako funkcionira uprava ZAGREBAČKOG KARATE SAVEZA.

Ujedno sam bio i u Nadzornom Odboru HRVATSKOG KARATE SAVEZA.
Kada je Velika Gorica postala grad osniva se Karate klub „VELIKA GORICA“
Osnivamo ZAJEDNICU ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA VELIKE GORICE i nastupamo sa istim radom i prilagodbom zakona koji su na snazi. Od samih početaka sam u Izvršnom odboru i jedan od dopredsjednika Zajednice.
2005 god. preuzimam ulogu Predsjednika KARATE SAVEZA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE do 2013 god.
Dosadašnji rad Karate kluba „VELIKA GORICA“ je u kontinuitetu od 7 godina sa uspješnim rezultatima, na Europskim i Svjetskim natjecanjima sa osvojenim medaljama i to: kadeti, juniori i seniori. Osvajači Europskih i Svjetskih medalja su u karate klubu „VELIKA GORICA“od samog početka treniranja karatea’.
Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice 2014.godine nagradila ga je najvećom nagradom, Nagradom za životno djelo.