Prijava

Vaša prijava

KURILOVEC DOPRVAK 3 HNL-SREDIŠTE


Nakon 15 odigranih kola neriješenim rezultatom (0:0) u Zagrebu protiv posljednje plasirane momčadi HAŠK-a nogometaši Kurilovca završili su polusezonu na odličnom drugom mjestu, četiri boda manje od vodeće momčadi Vinogradara. Trener Perica Vidak iza sebe je ostavio još jednu uspješnu godinu, a ona je kulminirala sjajnim nastupom u Kupu Hrvatske, a u kojem je Kurilovec nakon produžetaka (regularno je bilo 2:2) ispao od prvoligaša Istre

Iako neki smatraju Kurilovec projektom HNK Gorice, te ga nazivaju Gorica 2, činjenica je da u klubu od bivših igrača Gorice kao standardni igrači obitavaju tek Čurek, Povoljnjak, Humeljak i Sedlaček, dok je ostatak momčadi trenera Vidaka ili kurilovečki kadar ili ciljana kvalitetna pojačanja.  

Nakon turbulentnog početka, a u kojem su u tri uvodna kola uzeli tek dva boda i u trećem kolu doživjeli visoki (1:4) i neočekivani poraz od momčadi Dugog Sela, trener Vidak uspio je vratiti stvari u željenom pravcu. Uslijedio je niz od četiri pobjede (Lučko, Mladost, Vrbovec i u derbiju Vinogradar na njegovom terenu), da bi godina ipak završila pomalo neočekivanom podjelom bodova sa nisko pozicioniranim momčadima. Kurilovec ima isto broj bodova kao i Maksimir i petrinjska Mladost, a obje je momčadi uvjerljivo savladao minule jeseni. Nastavak natjecanja Kurilovec će otvoriti gostovanjem u Zagrebu kod momčadi Ponikvi.

Foto: Vitomir ŠTUBAN