Prijava

Vaša prijava

STRIJELCI, RUKOMETAŠI, AZENA, GRDENIĆ I CERNOGORAZ

[]

U povijesti Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice – dugoj više od 20 godina – najboljima u športu najčešće su proglašavani oni iz pojedinačnih športova
Iz pregleda nagrađivanih u najvažnijim godišnjim proglašenjima – a to su ona u kojima se bira najbolja športašica, športaš, ekipa i momčad – primat su uzeli strijelci. Najviše je nagrađivanih iz streljačkog športa, pa s pravom govorimo da je streljaštvo najtrofejniji turopoljski ili velikogorički šport. Uostalom, prve korake na poznatoj lukavečkoj streljani učinio je olimpijski prvak Josip Glasnović (i njegov brat Ante, također), a drugi olimpijski prvak Giovanni Cernogoraz četiri je godine bio član Streljačkog društva Gord Velika Gorica. I te godine kada se okitio olimpijskim zlatom.

Marko Germin i braća Glasnović

Streljaštvo ima laureate u kategorijama športaš i športašica, te momčad godine. Najviše naslova u kategoriji Ekipa godine uzele su odbojkašice Azene, one su slavile čak 11 godina, a skoro pa jednako puta su slavile i na županijskoj razini. Jedina kakva takva prijetnja bile su ih šahistiknje Poleta, državne prvakinje i osvajačice srebrnih i brončanih medalja s državnih prvenstava.

Rukometaši Gorice

U kategoriji Momčad godine primat dijele strijelci velikogoričkog Gorda i rukometaši Hrvatskog rukometnog kluba Gorica. Obje udruge pet su puta proglašavanje najboljima, uz opasku da je Gordu to uspjelo i na županijskoj razini. U jakoj konkurenciji ‘u leđa im pušu’ košarkaši Gorice koji su najbolji u Velikoj Gorici bili u četiri navrata, triput je to uspjelo Streljačkom klubu Turopolje, a dvaput Hrvatskom nogometnom klubu Gorica. Dvaput u posljednje dvije godine.

Ines Grdenić

Mlada velikogorička karatistica Ines Grdenić neprikosnovena je u kategorija Športašica. Ona je najbolja bila šest godina, čime je prestigla vjerojatno najbolju velikogoričku športašicu odbojkašicu Sennu Ušić koja je najbolja bila u četiri navrata. Dvaput je najboljom proglašavana Una Sedmak, nekad Kovačić, državna reprezentativka u streljaštvu, dok su najbolje još bile i Anita Solomun i Simona Ušić (obje odbojka), Višnja Perković (rukomet), Maja Detelić (šah), Kristina Čerina (taekwondo), Doris Lučan (ples), Marina Drašković i Sanja Delladio (obje judo).

Giovanni Cernogoraz

U kategoriji Športaš godine na vrhu je olimpijski prvak Giovanni Cernogoraz, četiri puta Športaš Velike Gorice, a slijedi ga Dino Bošnjak s tri naslova najboljeg. Dvaput je najboljim proglašavan najbolji velikogorički boksač Ivica Bačurin, a laskavom titulom najboljeg kitili su se još i Nino Prekratić, Marko Germin, Kristijan Kancelar, Josip Glasnović (svi streljaštvo), Matija Černetić i Hrvoje Pekera (rukomet), Goran Živković (karate), Josip Kramer (kuglanje), Damir Zobec (ples) i paraolimpijski osvajač medalje Velimir Šandor.


Otvara se mogućnost za ABA 2 ligu!