Prijava

Vaša prijava

SRETAN TI ROĐENDAN, PEVI!

[]

Ivan Mišerić Pevi, rođen je na današnji dan 1945. godine u svom Plesu. Diplomirao je na Pedagoškoj akademiji za zvanje nastavnika tjelesne kulture, a od 1968. do 1974. predaje tjelesni odgoj u školi. Športom se počeo baviti od svoje 15. godine u juniorima Radnika.

Ervin Kolarec, Ivan Mišerić i Dubravko Hrkovac

Nakon vojske godinu dana trenira juniore, a odmah zatim godinu dana seniore. Zbog novih radnih obaveza napušta trenersko mjesto, ali ostaje aktivan u Nogometnom klubu Radnik i Sportskom društvu Radnik. Bio je tajnik SIZ-a i SOFK-a te višestruko nagrađivan plaketama i priznanjima športskih organizacija. Godine 1985. angažiran je u organizaciji Univerzijade, rješava lokaciju novog stadiona, a nakon odluke da se stadion gradi na novoj lokaciji neposredno radi na pripremi i organizaciji stadiona. Kompletna izgradnja stadiona pod njegovim je nadzorom.


Od 1960. do 1993. godine aktivan je u Nogometnom klubu Radnik, kao predsjednik, član Uprave, direktor. U njegovo vrijeme Radnik postaje prvoligaš.
Sudionik je Domovinskog rata i časnik Hrvatske vojske. Kao športaš nastojao je pripomoći športu i športskim udrugama i 2000. godine kada obnaša dužnost pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Velike Gorice.
Radni vijek završava u Zagrebačkom športskom savezu gdje obnaša funkcije savjetnika i koordinatora rada udruženih članica. Aktivno sudjeluje u organizaciji velikih svjetskih i europskih natjecanja u Zagrebu poput veslačkih, kajakaških ili streljačkih prvenstava.