Prijava

Vaša prijava

SJEĆANJE NA SILVIJA

[]

Listopad je bio njegov mjesec. Tada je rođen i tada nas je napustio. Kako bi rekao njegov prijatelj Vlado Stepanić – najpoznatiji dalmatinski Turopoljac i najpoznatiji turopoljski Dalmatinac. Silvio Kranjac

Ovaj vrsni nogometaš i nogometni trener rođen je 28.10.1946. u Vodicama, a napustio nas je 31.10.2018.godine. Nakon dugogodišnje i sjajne igračke karijere u Radniku do svoje 38. godine života branio je i boje Turopoljca gdje je bio i trener, s kojim je ostvario najveće uspjehe u klupskoj povijesti. Bio je i na klupi Udarnika, s kojim je također stigao do 3. HNL, a trenerski poziv obavljao je i u nogometnim klubovima u Lukavcu, Lomnici, te Mladosti iz Obrezine. Rođen je u Vodicama, a 1955.godine s obitelji seli u Podravsku Slatinu, a zatim 1961.godine u Veliku Goricu. Privremeno ostaje u Kučama, te igra za tamošnje juniore, da bi već 1963.godine započela karijera u NK Radnik, koja je trajala sve do 1980.godine. Za Radnik je odigrao više od 500 utakmica i drži apsolutni rekord u broju odigranih utakmica. Izniman čovjek, istinski pravednik i zanesenjak, zaljubljenik u šport, nogomet ponajprije. Nikada nije ostao bez teksta o športu, o njemu je progovarao javno, bez ‘dlake na jeziku’, bilo nekome krivo ili pravo, uvijek bez zadrške. I s pravom. Jer samo oni koji su toliko dali športu na to imaju pravo. Radni vijek proveo je u tvrtki Poljoprerada na rukovodećim mjestima.

Nogometu i športu pristupao je s posebnim žarom i senzibilitetom. Bio je i više od trenera, uvijek sastavni dio svih upravnih tijela i uvijek spreman pomoći. Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice zasluženo mu je tijekom godina uručila nagrade –  nagradu za najboljeg trenera 2008.godine , nagradu za športskog djelatnika 2011.godine, kao i nagradu za životno djelo 2014.godine.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike