Prijava

Vaša prijava

RoboCup Open Dubrovnik 2014


"RoboCup Open Dubrovnik 2014'' državno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u nekoliko robotičkih disciplina održalo se 22.3.2014. u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Dubrovnik je po prvi puta dobio priliku organizirati 3. kolo natjecanja na kojemu je sudjelovalo preko 30  ekipa iz osnovnih škola, 13 ekipa iz srednjih škola, odnosno 90 natjecatelja osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Najbolji timovi predstavljati će Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u Brazilu.
Natjecanja su se odvijala u disciplinama - Rescue A i Rescue B, koje su simulacije pravih situacija traganja i spašavanja žrtava, i odvijale su se u dvije arene koje su postavljene u dvorani. Natjecatelji su morali proći labirint, pronaći žrtvu i odvesti je na sigurno mjesto.  Posebna kategorija bila je robotička alka,  povijesna poveznica sa pravom alkom, u kojoj su alkari bili roboti.
Na natjecanju su sudjelovali i učenici iz Velike Gorice, OŠ eugena Kvaternika sa dva tima. Prvi tim čine David Čemeljić i Ivan Gusić, koji su u trećem kolu osvojili 8 mjesto, a u ukupnom poretku nakon 3 kola 10. mjesto. Drugi tim su Marko Polić  i Josip Maraković, koji su bili 15ti, a u ukupnom poretku su 11. Mentorica učenicima je profesorica Maja Mačinko Kovač.
U Roboalci David Čemeljić osvojio je 2 mjesto....foto...


Modelarska liga Zagrebačke županije