Prijava

Vaša prijava

Taekwondo natjecanje u Rugvici


Taekwondo klub Rugvica organizirao je međunarodno taekwondo natjecanje u borbama i kicku, za uzrast kadeta i mlađih kadeta. Zbog epidemioloških mjera izostalo je sudjelovanje juniora i seniora. Turnir je organiziran po 19. puta, ali prvi puta u školskoj-sportskoj dvorani u Rugvici. Do sada se održavao u Vrbovcu.

„Proteklih godina imali smo i natjecatelje iz drugih zemalja, ali zbog epidemioloških mjera ove je to izostalo. Nema Slovenaca, koji su znali doći sa sedam, osam klubova, no došli su natjecatelji iz Mađarske pa je turnir zadržao međunarodni karakter“, ispričao je Darko Hrdan, predsjednik kluba. Ponosan je što su njegovi natjecatelji dosad sudjelovali na brojnim prvenstvima, i domaćim i međunarodnim, a i hrvatski taekwondo reprezentativac Ivan Šapina potekao je iz TK Rugvica.

„Nije u ovom sportu važan samo rezultat, već i druženje i zdravo odrastanje“, rekao je Hrdan, dodavši da je veliki broj rugvičkih mališana uključen u rad taekwondo kluba, ali i drugih dvoranskih, borilačkih sportova - karatea, hrvanja i boksa.

Načelnik Rugvice Mato Čičak rekao je da ova Općina značajno ulaže u sport, ove godine 1,5 milijuna kuna. Zahvalio je Županiji što je predvidjela sredstva za prenamjenu potkrovlja OŠ Rugvica u učionice.

„To je veliki projekt, a konačni je cilj (dogradnjom škole; op.a.) uvesti jednosmjensku nastavu“, rekao je Čičak.

Županija je bila pokrovitelj taekwondo natjecanja u Rugvici. U njezino ime otvorio ga je zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Lijepo je što se natjecanje održava, no nažalost bez publike. Kada je u dvorani publika, onda je motiv natjecatelja za dobrim rezultatom još i veći“, rekao je Tomljenović, dodavši da su ovakva natjecanja važna za mlade, jer sport se ni sa čime ne može zamijeniti. Rekao je i da se po ulaganju Županije u gradnju škola i sportskih dvorana vidi kolika se briga vodi o obrazovanju i sportu.

„Upravo su školsko-sportske dvorane preduvjet kako bi se mladi ljudi mogli baviti sportom“, rekao je zamjenik župana. Od organizatora natjecanja primio je plaketu za podršku koju Županija pruža ovom turniru.