Prijava

Vaša prijava

Prijavite se na supermaraton „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“


Nakon dvije godine pauze, 100-tinjak trkača okušat će se u najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj – 45. međunarodnom atletskom supermaratonu „OD KAPTOLA DO KAPTOLA“, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostoru Zagrebačke županije.

Supermaraton dužine 61 km i 350 metara trči se u nedjelju 27. ožujka 2022. godine, start je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, cilj u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju koja je i tradicionalni pokrovitelj ovog sportskog događaja.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec istaknuo je da se radi o manifestaciji koja prelazi sportske okvire te je važna i za turističku promidžbu Županije. „Zagrebačka županija ponosna je na svoje sportaše, klubove i saveze, a važno nam je i rekreativno bavljenje sportom, naročito među mlađim generacijama“, rekao je Kolarec istaknuvši da će Županija nastaviti ulagati u sport u narednom razdoblju.

U ime domaćina utrke, Grada Čazme, govorio je gradonačelnik Dinko Pirak. „Svatko tko istrči ovu trasu koja je vrlo zahtjevna je pobjednik“, rekao je Pirak dodavši da će organizacija ove kompleksne utrke, kao i do sada, biti na visokom nivou. „Na sami dan utrke čazmanske udruge za maratonce i druge goste spremaju bogat kulturno-umjetnički program, cijeli će grad disati za sport i ovo tradicionalno događanje“, rekao je Pirak pozvavši posjetitelje da u što većem broju dođu u Čazmu.

Prijave na supermaraton moguće su do 23. ožujka 2022. godine putem linka:   http://champstat.net/hr/arhiva/3461.