Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica proslavila svoj Dan


U povodu Dana grada Velike Gorice i blagdana nebeske zaštitnice svete Lucije u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar zahvalio se svima koji su doprinijeli, kroz povijest i sadašnjost, da Velika Gorica od „satelitskog“ grada preraste u grad pun života, grad poduzetništva, gospodarstva, tradicije i kulture.

„Od srca zahvaljujem svima vama koji ste sudjelovali u tome, koji ste dio sebe, dio svoga bića, dio svoje osobnosti utkali da bi mogli danas biti ponosni, i da bi ja danas s ponosom kao gradonačelnik mogao ovdje govoriti o tome“, rekao je Ačkar dodavši kako će vodstvo grada nastaviti raditi za dobrobit građana, a među prvim stvarima koje želi su da Velika Gorica dobije dom za starije i nemoćne, ali i da se dodatno poboljša Dom zdravlja i hitna medicinska skrb.

U ime Zagrebačke županije prisutnima se obratio zamjenik župana Damir Tomljenović istaknuvši kako će Velika Gorica, kao i svi njeni projekti, imati potporu Zagrebačke županije. Posebno je pohvalio proaktivnost gradonačelnika Ačkara te rezultate velikogoričkih poduzetnika koji ostvaruju zavidne rezultate. Govorivši o planovima Zagrebačke županije istaknuo je ekološku poljoprivredu kao prioritet te nastavak ulaganja u školstvo, posebice Regionalni centar kompetentnosti koji će omogući da se učenici osposobljavaju za tržište rada te da ih poslovi čekaju. „Posebno se zahvaljujem Vladi RH na mjerama, zahvaljujući kojima ćemo obnoviti sve zgrade javne namjene oštećene u potresu, a kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti izgradit ćemo veliki broj objekata“, istaknuo je Tomljenović.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Bošnjaković uputio je čestitku svim Velikogoričankama i Velikogoričanima za Dan grada. „Posebno je važno reći da je Velika Gorica najveći grad u jednoj od najvećih županija u Republici Hrvatskoj. Ta dva podatka jako puno govore! Županija podržava sve dobre projekte, a ovdje ih ima jako puno. Ta simbioza između Grada i Županije je jako dobra i nema razloga da u budućnosti ne bude i bolja“, rekao je Bošnjaković.

Velika Gorica je mjesto koje čuva svoju tradiciju i bogatu povijest te stavlja naglasak na demografsku revitalizaciju, istaknuo je izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović:

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja! Povelju Grada za životno djelo primila je Katja Matković Mikulčić, Nagradu Grada s likom Franje Lučića dodijeljena je Turopoljskoj udruzi skauta TUR, Silvi Golemac-Mihanović, Krunoslavu Milatoviću i Željku Mihalju. Nagradu Grada “Krčka vrata” dobili su Ilija Jurić i Dražen Lučan. Nagrada “Turopoljsko srce” dodijeljena je Društvu žena Buševec i Buvljakušama.


Božićni koncert u Buševcu