Prijava

Vaša prijava

17. Izložba rakija Zagrebačke županije


Općina Pušća i ove godina bila je domaćin 17. izložbe rakija Zagrebačke županije s ocjenjivanjem. Na ocjenjivanje je ove godine pristiglo čak 56 uzoraka rakija i likera od ukupno 18 proizvođača.

U sklopu izložbe uručena su priznanja najboljim proizvođačima rakija i likera s područja Zagrebačke županije. Šampionsko priznanje uručeno je OPG-u Franje Žnidarića iz Hrastine, u općini Marija Gorica, za šljivovicu proizvedenu 1988. godine.

„Kvaliteta je i ove godine bila na zavidnoj razini, a očito je kako se iz godine u godinu kvaliteta proizvedenih rakija diže. Tome sigurno doprinos daju i ovakve izložbe, ali i brojna predavanja i edukacije koje se tijekom godine održavaju. Uz to alkoholno piće gin pridonijelo je popularizaciji proizvodnje rakija i voćnih likera“, rekao je Marin Mihaljević Žulj s Agronomskog fakulteta, predsjednik stručne komisije za ocjenjivanje rakija.

U ime Zagrebačke županije, priznanje šampionu 17. Izložbe rakija uručio je pročelnik za poljoprivredu Josip Kraljičković. Prisutne je upoznao s poticajima Županije u idućoj godini, rekavši da će oni više biti usmjereni u ekološku poljoprivredu.

Prisutnima se obratio i načelnik Pušće Filip Bernardić, zahvalivši Zagrebačkoj županiji što podržava ovakve manifestacije.

Ove godine je uz šampionsku titulu, dodijeljeno još 11 zlata, 22 srebra i 11 brončanih diploma, uz 4 priznanja te sedam odbačenih uzoraka.