Prijava

Vaša prijava

Udruga „Branitelji Hrvatske Pušća“ proslavila 25. godišnjicu osnutka


Udruga „Branitelji Hrvatske Pušća“ proslavila je 25. godišnjicu osnutka. Ivan Bosak, njezin predsjednik, zahvalio je svima koji pomažu rad ove udruge.

„Osnovani smo s ciljem okupljanja branitelja i članova njihovih obitelji, pružanja pravne i socijalne pomoći, pomoći pri rješavanju zakonskih prava branitelja i promicanja istine o Domovinskom ratu. Sudjelujemo na sportskim susretima branitelja diljem Hrvatske, organiziramo obilježavanje spomendana i blagdana vezanih uz Domovinski rat i općinu Pušća“, podnoseći izvješće o dosadašnjem radu rekao je Bosak.

Uz pomoć Općine i Grada Zaprešića udruga je na groblju u Pušći, u spomen na poginule i preminule branitelje, postavila spomen-križ, a njezinom inicijativom u središtu Pušće, na Trgu osam sela, postavljena je spomen-ploča u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje s prostora ove općine. U znak sjećanja na prvog poginulog branitelja župe Pušća, Mladena Pintara - Lacka, 24. srpnja obilježava se Dan hrvatskih branitelja župe Pušća.

Uz načelnika Pušće Filipa Bernardića, proslavi 25. obljetnice osnutka ove udruge u ime Zagrebačke županije prisustvovala je predsjednica Skupštine Martina Glasnović. Županiji je uručena plaketa za doprinos radu ove udruge.

„Podršku Zagrebačke županije imali ste, imat ćete je i dalje. Hvala vam od srca na svemu što ste dosad radili. Idemo dalje! Ima još puno posla u Lijepoj našoj“, rekla je predsjednica.